Antep Fıstıklı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Antep Fıstıklı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 160 derecede ısıtın. Antep fıstıklarını yağlı kağıt konmuş tepsiye alın. Sıcak fırında 3-4 dakika bekletin. 25 gr’ını ayırıp kalanını iri parçalar olacak şekilde kırın. Tereyağı ve 160 gr pudra şekerini büyük bir kaba alıp mikserle krema kıvamında çırpın. Un, pirinç unu, mısır unu, ince çekilmiş badem ve iri kırılmış Antep fıstıklarını ekleyip yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üst kısmı tepe olacak şekilde hamura şekil verin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bütün Antep fıstıklarını birer tane olacak şekilde batırın. 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırını kapatıp tepsiyi fırından alın ve kurabiyeleri tepside 5 dakika bekletin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye