Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip 2-3 dakika orta ateşte kavurun. 1.5 su bardağı su veya tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kayna-dıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örterek 10 dakika demlenmeye bırakın. Zeytinyağını geniş ve çukur olmayan bir tavaya alın. Yumurtaları ve tuzu derin bir kapta çatalla iyice çırpın. Isınan tavaya yumurtayı ekleyin. Yumurta biraz sertleşmeye başlayınca dereotu ile ağacın yeşil kısmını kırmızıbiber ile de ağacın gövdesini yaparak mini ağaçlar yapın. Tavanın kapağını kapatmadan 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis tabağına pilavdan alıp ayıcık şeklini verin. Uyuyan gözler için zeytin dilimlerinden yararlanın. Burnunu kaşar peyniri ile yapıp ortasına üçgen şekilde kestiğiniz kırmızıbiberi yerleştirin. Uyuyan ayıcığın üzerini yumurta ile hazırladığınız ağaç desenli yorgan ile örtün. Servis yapın.