- Bir kaşık Komili Sızma Zeytinyağı’nı ufak bir tencerede hafifçe ısıtıp ince yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.
- Bir iki dakika kavurup bulguru ilave edin ve karıştırın. 1.5 su bardağı ılık su ve bir tutam tuz ekleyip kaynama noktasına getirin.
- Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısarak pişmeye bırakın. Bir kaşık Komili Sızma Zeytinyağı’nı bir tavada ısıtıp sırasıyla ufak küp doğranmış havuçları, biberleri ve kabakları ekleyip pişirin.
- Bezelyeleri kaynar suda 4 dakika haşlayıp süzün. Bulgur suyunu çekmeye yakın tüm sebzeleri tencereye ilave edip karıştırın.
- Kapağını kapatıp bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
- Ilındıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ile kalan Komili Sızma Zeytinyağı’nı ilave edip karıştırın.
- Domateslerin tepe kısımlarını bıçakla kesip içlerini tatlı kaşığı ile boşaltın. Hazırladığınız sebzeli bulgur pilavını domateslerin içlerine doldurun.
- Çedar peynirinden yuvarlak bir kalıp yardımıyla ağız olarak kullanacağınız parçaları kesip domateslerin üstüne yapıştırın.
- Dilimlenmiş zeytinlerle de gözleri yapın. Kestiğiniz tepe kısımları tekrar domateslerin üstüne kapatarak servis edin. Afiyet olsun.
Ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz sebzeli bulgur pilavı tarifini de notlarınız arasına ekleyin.