- Bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
- Muzu ayrı bir kasede çatalla ezip püre haline getirin. Bir kaba unu, kabartma tozunu ve vanilyayı aktarıp kaşıkla karıştırarak harmanlayın.
- Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve muz püresini ekleyip mikser ile 4-5 dakika çırpın.
- Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine ikişer dilim muz ve ikişer adet vişne tanesi yerleştirin. En son iri çekilmiş ceviz içi ve parça çikolata serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Yanına pekmezli süt iyi gider.
- Muzlu ve çikolatalı kek tarifini, ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Muzlu ve Çikolatalı Kekin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu sayede kıvamın daha kolay tutmasını sağlayabilirsiniz.
- Kek harcında topaklanmalar oluşmaması için karıştırma işlemini sürekli olarak tekrarlayın.
- Karışım sulu olursa, içerisine elenmiş un ilave edebilirsiniz.
- Keklerin şık bir görünüm alması için, muffin kalıplarını kullanabilirsiniz. Pişirme işleminden sonra soğumasını beklemeden kalıpları çıkartın.
- Dilerseniz, çikolatayı benmari usulü eritip pişen keklerin üzerini süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Muzlu ve Çikolatalı Kek Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan muzlu ve çikolatalı kekin bir porsiyonu, yaklaşık 390 kaloridir. Orta boyutlarla hazırlanmış bir dilim kek ise, ortalama 295 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.