Lezzet çocuklarınız için de harika
yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.
Tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü azar azar yedirerek ekleyin. Tuz, karabiber ve hindistancevizini ilave edip beşamel kıvamında olana kadar 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Soğanı soyup kıyın. Yağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Bezelyeyi ilave edip karıştırın. Suyu ekleyip bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Hindi etini tavla zarı şeklinde doğrayıp bezelyeye ekleyin ve harmanlayın. Bezelyenin yarısını beşamele ekleyip karıştırın.
Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp kalan beşamel sos, hafif çırpılmış yumurta ile peyniri ekleyip harmanlayın. 4 küçük ve derin fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Makarnayı paylaştırıp orta kısımlarını çukurlaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Beşamelli bezelyeleri makarna yuvalarına paylaştırın. Servis tabağına alıp sıcak veya ılık servis yapın.