Patateslerin kabuklarını suyun altında fırçalayarak iyice temizleyin ve kağıt havlu ile kurulayın. Mikrodalga fırında 15 dakika ya da normal fırında 35 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Patateslerin üzerinden enlemesine 1 cm kalınlığında keserek kapak çıkartın. İçini küçük bir kaşık ile çıkartın ve bir kaseye aktarın.
Kaşar peynirini rendeleyin ve tereyağı ile birlikte kasedeki patatese ekleyin. Tuz, karabiber ilave edin ve çatalla iyice ezerek karıştırın. Karışımı patateslerin içlerine doldurun. 200 dereceye ayarlanmış fırında 7–8 dakika pişirin.
Turpları ince dilimleyin ve patatesin üzerine batırarak farenin sağ ve sol kulaklarını oluşturun. Kuru üzümlerle gözlerini yapın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin.
Frenk soğanının her birini altı eşit parçaya ayırın. Üç tane sağ tarafına üç tane sol tarafına gelecek şekilde domateslerin iç kısmına yapıştırın ve patateslere tutturarak burnunu ve bıyıklarını oluşturun.
Kuyruk için taze soğanın yeşil kısmını uygun uzunlukta keserek patatesin arkasına batırın. Servis yapın.