- Zarı çıkarılmış kuzu ciğerini küp şeklinde doğrayıp bol suyla yıkayın ve süzün. Soğanın kabuklarını soyup kıyın. Maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın.
- Geniş bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Ciğeri ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika (2 dakikadan fazla olmasın, çünkü ciğer fazla pişince sertleşir) daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edip 10 dakika pişirin.
- Terbiyesi için, yumurta sarıları ve sirkeyi bir kasede iyice çırpın. Pişmekte olan çorba suyundan 2 çorba kaşığı kadarını alıp inceltin.
- 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Sürekli karıştırarak azar azar çorbaya ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Maydanoz ve naneyi serpiştirin. Karıştırıp 10 dakika dinlendirin.
- Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Taze öğütülmüş karabiber ve kalan tarçını serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, nefis kelle paça çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.