Pirinç Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anadolu'ya özgü bir lezzet olan pirinç çorbası; et suyu ve pirinç ile karıştırılarak hazırlanır. Karbonhidrat ve kalsiyum değeri yüksek olan bu besin; grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Besleyici olmasının yanı sıra uzun süre tokluk hissi vermesiyle bilinir. Zengin besin değerleriyle sunulduğu için, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını da karşılar. Pirinç çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa pirinç çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Pirinç Çorbası Kaç Kaloridir?

Pirinç Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Pirinç Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra bir süre bekletin.
  2. Daha sonra süzdüğünüz pirinci tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuzu ilave ederek haşlayın.
  3. Ardından önceden hazırlanmış limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika pişirin.
  4. Tereyağını tavada eritin ve üzerine kırmızı pul biberi ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirebilirsiniz.
  5. Limonlu terbiye için; 2 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı limon suyunu bir kasede çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Pirinç çorbasını, yanına çok yakışan zeytinyağlı bamya ve şakşuka ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Haşlama esnasında sade su kullanmak yerine et veya tavuk suyu kullanmak çorbanın aromasını arttıracaktır.
  • İsteğe göre küçük bir parça tavuk bulyon ilave edilebilir.
  • Pirinçlerin sert kalmaması için, haşlamadan önce mutlaka yıkayıp süzün. Böylece pirinçler şişerek daha kısa sürede haşlanır.
  • Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Tarifte yazan ölçülere dikkat edin.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Diyet Yemekleri Yöresel Çorbalar Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Cesnecka
Bisque
Sopa de tomate alentejena
Sopa de mani
Çeşmi nigar çorbası
Kartoffelsuppe