Kesme Aşı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

El açması hamur ile hazırlanan, Erzurum ve Sivas mutfağı ile özdeşleştirilen bir tarifimiz var. Bir kez tadına baktıktan sonra bir daha vazgeçemeyeceğiniz kesme aşı, isteğe göre kıyma ile hazırlanabilir. Ana malzemeleri un, yeşil mercimek ve erişte olan kesme aşını, kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, evde kesme aşı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak nardan aşı ve soğuk ayran aşı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kesme Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Kesme Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak yeşil mercimeği ve erişteyi farklı tencerelerde haşlayın.
  2. Tencereye 1 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyerek eritin.
  3. Yemeklik doğranan soğanları bu yağda rengi değişene kadar kavurun.
  4. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  5. Haşlanmış erişte, haşlanmış mercimek ve kaynar suyu ekleyerek bir taşım kaynatın.
  6. 2 bardak unun içerisine tuz ve su ekleyerek yoğurun.
  7. Hazırladığınız hamuru merdane yardımıyla açın ve uzunlamasına kesin.
  8. Ardından kestiğiniz hamurları da tencereye ekleyerek karıştırın.
  9. Baharat ve tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakın.
  10. Tamamen pişen kesme aşını, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası
Erişteli Ayran Çorbası