Zahterli Fırında Patlıcan

Diyetten Fazlası

Lezzet.com.tr Yazarı info@diyettenfazlasi.com
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

A, C, E ve K vitaminleri, bir dizi sağlıklı antioksidan, antiseptik özellikler ve mantar önleyici maddeler içeren zahterli patlıcan tarifi. Salata yanına, yoğurtla veya esmer pirinç/bulgur/kinoa üstü denenebilir.

Zahterli Fırında Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Zahter yapılışı:

Zahterli Fırında Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanı soyup, uzunlamasına dilimleyin.
  2. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup, her iki tarafını tuzladığınız patlıcanı yağlı kağıt üstünde 30 dk bekletin. 
  3. Fırını 200 dereceye önceden ısıtın. 
  4. Tuzladığınız patlıcanı sudan geçirip, kağıt havluyla iki tarafını da kurulayın. 
  5. Zahteri hazırlamak için malzemelerini iyice karıştırın. 
  6. Bal, zeytinyağı ve zahteri karıştırıp, fırça yardımıyla patlıcanın iki tarafına da sürün. 
  7. 20 dk kadar patlıcanı pişirip, ters yüz edin ve bir 10-15 dk daha pişirin. 
  8. Fırından çıkarıp bir kez daha ballı zahter sosuyla fırçalayıp, servis edin. 

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Lezzetler