SİTEDE GÖR
Anasayfa
Yazarlar
Diyetten Fazlası
Yoğurtlu Cheesecake
Yoğurtlu Cheesecake
Diyetten Fazlası
Lezzet.com.tr Yazarı
info@diyettenfazlasi.com
Güncelleme tarihi:
19 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hafif tatlı pratik dilimi 240 kalorilik bir cheesecake tarifi.
Yoğurtlu Cheesecake Tarifi İçin
Malzemeler
1-1/4 bardak granola (50-56 gramında 10 gramdan az şeker olanlar tercih edilmelidir)
1 bardak ceviz
1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
3-4 yemek kaşığı su
İç dolgu kısmı için:
1-1/2 su bardağı ricotta ya da lor
1 bardak yağsız yoğurt
3 yumurta beyazı
3 yemek kaşığı bal
¼ bardak portakal suyu
1-1/4 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1-1/4 bardak taze yaban mersini
Yoğurtlu Cheesecake
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Fırını 180°C’ye ısıtın. Granola, ceviz ve zencefili mutfak robotundan geçirin. İçine suyu ekleyip malzemeler karışıncaya kadar tekrar geçirin.
Karışımı ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam kap içine alt kısmını oluşturacak şekilde yayın ve 10 dk pişirin.
Yaban mersini hariç kalan diğer malzemeleri başka bir kapta karıştırın.
Fırındaki alt kısım piştikten sonra üzerini hazırladığınız iç malzeme ile doldurup tekrar fırına verin.
Orta kısmı pişine kadar 30-35 dk pişirin.
Cheesecake piştikten sonra üzerini yaban mersini ile kaplayın ve birkaç saat buzdolabında soğutun.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Yoğurtlu Tarifler
Sizden Lezzetler
Diyet Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Sizden Tatlı Tarifleri