Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı

Diyetten Fazlası

Lezzet.com.tr Yazarı info@diyettenfazlasi.com
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yapımı çok kolay, sonbaharın A vitamini zengini sebzesi bal kabağından harika bir garnitür tarifi. Güzel bir ızgara et veya salata yanına pekala tercih edilebilir. Porsiyonu 216 kcal. 

Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Üzeri için:

Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 derece fanda ayarlayın. 
  2. Bal kabağını zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ile iyice harmanlayıp, yağlı kağıt üzerine dizin ve totalde 15-20 dk fırınlayın. 
  3. Fırınlandıktan 8-10 dk sonra bal kabaklarını ters çevirip, diğer yüzlerinin de piştiğinden emin olun, güzelce renklensinler ama şekilleri bozulmasın.  
  4. Bir kapta yoğurt sosu malzemelerini iyice çırpın.
  5. Fırından çıkan bal kabaklarını bir kaba alıp, üzerine yoğurt sosu gezdirin.
  6. Bir tavada yağsız olarak çam fıstıklarını hafif çevirin. 
  7. En son çam fıstıklarını ve sumağı da üstüne ekleyip servis edin. 

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri