Yapımı çok kolay, sonbaharın A vitamini zengini sebzesi bal kabağından harika bir garnitür tarifi. Güzel bir ızgara et veya salata yanına pekala tercih edilebilir. Porsiyonu 216 kcal.
Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı Tarifi İçin
Malzemeler
1-1,2 kilo soyulmuş küp doğranmış bal kabağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber
Sos için:
1 bardak yoğurt
1/2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/4 çay kaşığı tuz ve karabiber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Bir tutam sumak
2 yemek kaşığı ince kıyım maydanoz/kişniş vb. (isteğe bağlı)