Keten Tohumlu Susamlı Kraker

Diyetten Fazlası

Lezzet.com.tr Yazarı info@diyettenfazlasi.com
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Esansiyel yağ asitleri ve lif zengini tuzlu kraker, 1 adet kare kraker yaklaşık 56 kcaldir. İsteğe bağlı tarife 1 bardak rendelenmiş mozzarella veya dil peyniri eklenebilir. 

Keten Tohumlu Susamlı Kraker Tarifi İçin

Malzemeler

Keten Tohumlu Susamlı Kraker

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kapta keten tohumu, öğütülmüş keten tohumu, un, kabartma tozu, tuz ve yağı karıştırın. 
  2. Sütü de ekleyip bir hamur kıvamına getirin. Streç filme sarıp 10-20 dk buzdolabında bekletin.
  3. Hamuru dörde bölüp, unlanmış bir zeminde dikdörtgen olacak şekilde ince açın.
  4. 6 cmlik kareler halinde kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 
  5. Fırını 160 dereceye ısıtın. Gevrek ve altın rengi olana kadar 20 dk pişirin. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Lezzetler Diyet Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sizden Klasik Tarifler