Zeytin Nasıl Hasat Edilir?
Zeytin, ağaçlardan veya çalılardan toplanabilen lezzetli meyvelerdir. Yaz sonlarında hasat edilen zeytin nasıl hasat edilir sizler için anlattık. İşte, zeytin nasıl hasat edilir:

Zeytin, ağaçlardan veya çalılardan toplanabilen lezzetli meyvelerdir. Tipik olarak yaz sonunda hasat edilen taze toplanmış zeytinler ilk başta acı bir tada sahiptir. Geleneksel olarak zeytinler, acılığını gidermek için tuzlu suda veya bir tuz ve su çözeltisinde beklenir. Sizler için yeşil zeytin nasıl hasat edilir anlattık. İşte, yeşil zeytin nasıl hasat edilir:


1.Adım: Zeytin Nasıl Toplanır?

  1. Zeytinleri yaz sonunda veya sonbahar başında toplayın. Zeytinler genellikle yaz sonunda veya sonbahar başında olgunlaşır. Olgun zeytinler siyah veya koyu mor renkte, oval şekilli ve süngerimsi bir dış yüzeye sahip olmalıdır. Zeytinler genellikle yeşil zeytin olarak başlar ve olgunlaştıkça koyulaşır.
  2. Olgun morumsu renkli zeytinler, yeşil zeytinlerden daha az acı ve keskindir. Yeşil zeytinler ayrıca olgun zeytinlerden daha serttir.
  3. Olgun zeytinler, olgunlaşmamış çeşitlere göre daha kısa raf ömrüne sahiptir.
  4. Zeytinleriniz çeşide, sıcaklığa, güneş ışığı miktarına ve sulamaya bağlı olarak farklı zamanlarda olgunlaşabilir.
  5. Zeytin çalısından veya ağaçtan istediğiniz zeytinleri elle koparın. Üzerinde zeytin bulunan alt dallara bakın. Bir çift bahçe eldiveni giyin ve istediğiniz zeytinleri ağaçtan toplayın. Zeytinleri taşımak için bir kova veya torbaya koyun.
  6. Bir kerede çok fazla zeytin toplamak için ağaca bir çubukla vurun. Zeytin ağacının dallarının altına plastik bir muşamba serin. Daha sonra bir çubuk veya uzun çubukla zeytin dallarına hafifçe vurun. Zeytinler dallardan ayrılacak ve aşağıdaki muşambaya düşecek. İşiniz bittiğinde ağaçtan kopardığınız tüm gevşek zeytinleri toplayın.
  7. Bu yöntemi sadece yaz sonunda veya sonbahar başında, zeytinlerin büyük çoğunluğu olgunlaştığında kullanmalısınız.


2.Adım: Zeytin Çekirdekleri Nasıl Ayıklanır?

  1. Kirleri çıkarmak için zeytinleri soğuk su altında durulayın. Aldığınız zeytinleri bir kevgir içine dökün ve suyla yıkayın. Zeytinlerde olabilecek kiri, tozu veya pestisitleri temizlemek için 30 saniye ile 1 dakika arasında durulamaya devam edin.
  2. İşiniz bittiğinde, zeytinleri kuruması için bir kenara koyun.
  3. Zeytinlerdeki çekirdekleri çıkarmak için bir kiraz veya zeytin çekirdeği kullanın. Zeytini çekirdeğin içine yerleştirin ve çekirdekleri zeytinlerin dışına itmek için tutamağa bastırın.
  4. Çekirdek, zeytinin acılığının ana kaynaklarından biridir.
  5. Zeytin çekirdeklerinden bir zeytin çalısı veya ağacı yetiştiremezsiniz, bu yüzden işiniz bittiğinde onları atmak en iyisidir.
  6. Çekirdeğiniz yoksa bir mutfak bıçağıyla zeytinlerin üzerine bastırın. Çekirdeğiniz yoksa, çekirdekleri zeytinlerden çıkarmak için bir mutfak bıçağı kullanabilirsiniz. Bir mutfak bıçağının düz tarafını zeytinlerin üzerine yerleştirin ve çekirdeklerini çıkarmak için avucunuzla bastırın.


Şunlara da göz atın;

  1. Evde zeytin nasıl yapılır?
  2. Zeytin ve zeytinyağının faydaları nelerdir?
  3. Zeytin çayı nasıl yapılır?
  4. Yeşil zeytin nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Bitki Yetiştirme

Lezzetli Haberler

Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?