Yumurta Beyazlarının Çırpmadan Önce Oda Sıcaklığında Olması Gerekir mi?
Yumurta beyazlarını çırparak bir mutfak lezzeti ortaya çıkarıyorsanız tariflerde oda sıcaklığında yumurta kullanın yazısını görmüşsünüzdür. Peki yumurta beyazlarını çırpmadan önce oda sıcaklığında olması gerekir mi:

İster narin bir pandispanya yapın, ister ilk beze karıştırın, her fırıncı eninde sonunda yumurta aklarını çırpma sanatında ustalaşmak zorunda kalacak. 17. yüzyılın başlarından beri pasta şefleri tarafından beze tatlıları oluşturmak için kullanılan, oldukça eski bir pişirme tekniğidir. Yumurta aklarını çırpmak çok uzun zamandır ortalıkta dolaştığından, bu çetin işi kolaylaştıracak bir takım tüyolar olabilir. Hangi kasenin kullanılacağına dair ipuçlarından hangi çırpıcının kullanılacağına dair tavsiyelere kadar, orada pek çok bilgelik var.

Yine de, bu yumurta akı kurallarının tümü gerekli ve hatta yardımcı değildir. Yumurta aklarınızı oda sıcaklığında "yaşlandırmak" için uzun süredir övülen ipucunu alın. Efsaneye göre, tam çırpma potansiyeline ulaşmak için yumurta aklarının oda sıcaklığında olması gerekir. Bunda bir bakıma doğruluk payı var. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarının kıvamı daha az katıdır, bu da onları daha kolay çırpmanızı sağlar. Ancak bu ipucunun manuel yumurta çırpma ve daha az güçlü el mikserleri için geliştirildiğini unutmayın. Modern fırıncıların erişebildiği, sıcaklık ne olursa olsun yumurta aklarınızı çırpacak olan gülünç derecede yüksek güçlü karıştırıcıları gerçekten hesaba katmıyor.


Aslında, oda sıcaklığında yumurta akı, yumurta çırpma girişimleriniz için gerçekten zararlı olabilir. Yumurtanın sarısını beyazından ayırmadan oda sıcaklığına getirenler zor durumda. Yumurta akları o kadar çok gevşer ki su gibi görünebilirler, bu da yumurta sarısının transferini olası bir kader haline getirir. Bu ideal olmaz, çünkü herhangi bir yağlı yumurta sarısı, çırpılmış yumurta aklarınızı mahvedebilir.

Elbette, yumurtaları hala soğukken ayırarak ve sadece yumurta aklarının oda sıcaklığına gelmesine izin vererek bu sorunu aşabilirsiniz, ancak bu, endişelenmenize gerek olmayan fazladan bir öngörüdür. Uzun lafın kısası, stand mikseriniz yumurta aklarınızın hangi sıcaklıkta olduğunu umursamaz ve yine de işinizi görür.

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurta beyazı nasıl çırpılır?
  2. Yumurta kokusu nasıl giderilir?
  3. Yumurta nasıl temizlenir?
  4. Yumurta kaç kalori?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem