Yulaf ezmesi, sağlıklı, doyurucu ve özelleştirilebilir nitelikleriyle bilinen klasik bir kahvaltılık besindir. Ancak bu tahıl, pişirme ve pişirme dahil olmak üzere diğer çeşitli mutfak uygulamalarında kullanımı nedeniyle biraz daha fazla övgüyü hak ediyor. Su ve ısı ile birleştiğinde yulaf ezmesi, diğer bileşenleri birbirine bağlamasına ve nemi iyi tutmasına izin veren lifli, glütenli bir kıvam geliştirir. Bu nitelikler yulaf ezmesini doyurucu bir yemek ve kileriniz için paha biçilmez bir bileşen yapar.
Hazır yulaflar, ihtiyaç duyduğunuz sabah kolay hazırlık için önceden pişirilirken, yulaf ezmesi biraz daha kalındır ve pişirilmez. Yulaflar, diğerlerinden daha çiğnenebilir bir dokuya sahiptir ve buharda pişirilmedikleri veya düzleştirilmedikleri için en fazla pişirmeyi gerektirir. Neyse ki, her türü kullanmanın birçok yolu var ve aşağıda yulaf ezmesi ile yemek pişirmek için en sevdiğimiz ipuçlarını bulacaksınız.
Yoğun bir sabah için kahvaltı hazırlamak zor olabilir- özellikle yulaf ezmenize eklemek için meyveleri tek tek doğramak gibi zahmetli bir süreçten geçmeniz gerekiyorsa. Herhangi bir hazırlık yapmadan meyveli yulaf ezmesi istiyorsanız, bunun yerine donmuş veya dondurularak kurutulmuş meyve kullanmayı deneyin. Ardından, bir lezzet patlaması ve bir ton fazladan zaman kazanmak için mikrodalgaya koymadan önce yulaf ezmenize seçtiğiniz meyveyi ekleyin. Dondurulmuş veya dondurularak kurutulmuş meyvelerin besin içeriği hakkında da endişelenmemelisiniz, çünkü esasen taze meyvelerinkine benzer. Aslında, Amerikan Dondurulmuş Meyve Enstitüsü tarafından yayınlanan bir araştırma, C vitamini, A vitamini ve folat gibi bazı vitaminlerin dondurulmuş meyvelerde taze meyvelere göre daha yüksek olduğunu göstermektedir. Ayrıca, donmuş meyveler genellikle daha ucuzdur ve tüketicilerin normalde mevsimi geçmeyecek ürünleri satın almalarına olanak tanır. Ocakta yulaf ezmesi pişirmek, işe veya derse hazırlanırken yapmak isteyeceğiniz son şeylerden biridir. Bir seri planlayıcıysanız, sabah rutininizi hızlandırmak için bir gece önce yulaf ezmesini nasıl yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Ve sorununuzun cevabı her zaman bir gecede yulaf demek zorunda değildir. Bunun yerine, yoğun sabahlar için yulaf ezmesi hazırlamanın püf noktası onu dondurmaktır. Yulaf ezmenizi hafta boyunca toplu olarak pişirerek başlayın; ihtiyacınız kadar çok veya az porsiyon hazırlayabilirsiniz. Yulaf ezmesini silikon muffin kalıbına veya buz kalıbına aktarmadan önce yeterince soğuttuğunuzdan emin olun. Ardından, küpleri seçtiğiniz kaba aktarın. Kahvaltıda yulaf ezmesi yapmanız gerektiğinde tek yapmanız gereken küpleri birkaç dakika mikrodalgada pişirmek. Dondurulmuş yulaf ezmesi, dondurucunuzda üç aya kadar dayanabilir, bu nedenle, ruh haliniz çarptığında her zaman hazırlıklı olursunuz. Herkes kahvaltısını sıradandan fantastik hale getirmenin yollarını arıyor. Çoğu insan, taze meyve, bal veya klasik esmer şeker gibi eğlenceli malzemeler kullanarak yulaf ezmesini daha heyecanlı hale getirir. Ancak yulaf ezmenizi yükseltmenin en iyi yollarından biri yulafları kızartmaktır. Bu işlem, haddelenmiş veya çelik kesim gibi doyurucu yulaf çeşitleri için en iyi sonucu verir. Yulafları tavaya koyarak ve orta-yüksek ateşte sıcak ve kızarmış bir koku yaymaya başlayana kadar fırlatarak başlayın. Yulafınızı her zaman sürekli olarak atın, güzel ve altın kahverengi olduklarından ve yanmadıklarından emin olun. Ayrıca yulafları bir fırın tepsisine yerleştirebilir ve altın rengi kahverengi olana kadar 180 derecede yaklaşık on dakika pişirebilirsiniz. Yulaflarınızdan daha tereyağlı bir tat tercih ederseniz, tercih ettiğiniz sıvıyı eklemeden önce tavada hindistancevizi yağı veya tereyağına atabilirsiniz. Ardından, yulaflar kızarmaya başladığında, normalde yaptığınız gibi pişirin. İyi bir kase yulaf ezmesi yapmak, pişirme yönteminizi geliştirmekle ilgilidir. Yani, bir kase yapmanın nispeten basit olduğunu düşünebilirsiniz- sadece yulafı, sıvıyı ve tatlandırıcı malzemeleri tencereye ekleyin ve pişirin. Ancak, yulaf ezmenizin çiğnenmesinin gerçek nedeni bazı küçük teknik endişeler olabilir. Yulaf ezmesi, sizi uzun süre tok tutacak bir ton lif içerir. Ancak ek bir protein takviyesi eklemek, bu tokluğu daha da artıracaktır. Yumurtalar, kahvaltınızı tamamlamanın ve yulaf ezmenizi yükseltmenin doyurucu bir yoludur- ve onları yan tarafta yemek zorunda değilsiniz. Yulaf ezmesini ayrı ayrı karıştırmak yerine birlikte karıştırmak, yulaf ezmenize yumurta eklemenin anahtarıdır. Bu tarif için yulaf ezmesi kullanmak isteyeceksiniz, ancak hazır yulaf veya çelik kesilmiş yulaf da bir tutam işe yarayabilir. Yulaf ezmesini, sıvı tamamen emilene kadar sıvı içinde pişirin; bu, çelik kesilmiş yulaf kullanmayı planlıyorsanız, yedi dakikaya kadar veya biraz daha uzun sürecektir. Ardından yumurtayı çırpın (bütün bir yumurta için önce sarısını ve beyazını ayrı bir kapta karıştırdığınızdan emin olun) ve iyice birleşene kadar kuvvetlice karıştırın. Yalnızca yumurta akı kullanıyorsanız, her yarım bardak kuru yulaf için çeyrek bardak beyaz kullanmayı planlamalısınız. Bir sonraki brunch etkinliğinizde yulaf ezmeli bir bara sahip olmak, tonlarca özelleştirmeyle birlikte gelen düşük maliyetli bir seçenektir. Yulaf ezmenizi, konuklarınızın kendi kaselerini yapmaları için kesilmiş meyveler, kuruyemişler ve tatlı soslarla servis edin. Ama daha bariz olan soru şu: Bu kadar çok yulaf ezmesini nasıl yapacaksın? Mikrodalgada ısıtmak söz konusu değilken ocakta pişirmek hem uzun zaman alacak hem de karıştırmak zorunda kaldığınızda kolunuzda hissedeceğiniz acıya mal olacaktır. Bir kalabalığa yulaf ezmesi pişirmek için ideal cihaz aslında yavaş pişiricinizdir. Yulaf ezmesini birkaç nedenden dolayı yavaş pişiricide yapmalısınız. Yulaf ezmenizi birkaç saat boyunca sıcak ve yumuşak tutacaktır; bu, insanlar onu aynı anda yemeyeceklerse mükemmeldir. Yavaş pişiricinin uzun pişirme süresi, yulaf ezmesini yoğun ve çiğnenebilir olmaktan çok pürüzsüz ve kremsi tutacaktır. Eski moda yulaf ezmesi için, 1'e 3'lük bir yulaf-su oranı kullanın. Yavaş pişiricinizi sekiz saat kısık ateşte bırakın. Çelik kesilmiş yulaf kullanıyorsanız, biraz daha fazla su kullanmanız gerekecek; 1'e 4 oranı uygundur. Tuz, mutfakta faydalı bir bileşendir. Bu malzemenin çilek ve bal gibi tatlı katkı maddelerinden ayrı tutulacağını düşünseniz de yulaf ezmenize bir tutam tuz eklemek aslında tatları daha fazla ortaya çıkaracak ve soslarınızın tatlı notalarını zenginleştirmeye yardımcı olacaktır. Yulaf ezmesinin tümü, onu sık sık ilişkilendirdiğimiz yumuşak, lapa gibi bir dokuya sahip olmak zorunda değildir. Biraz daha doku ve çıtırlık istiyorsanız, yulaf ezmenizi fritözde yapmayı denemelisiniz. Bu pişirme yöntemi size pişmiş yulafla aynı dokuyu verecek ve yumuşak bir granola bara benzeyecektir. Ayrıca, evdeki fırınınız yerine hava fritözünüzü kullanarak kahvaltı hazırlarken çok zaman kazanacaksınız. Fırında güvenli bir tabağı yağlayarak ve hava fritözünüzü 150 dereceye ısıtarak başlayın. Yulaf ve sıvı karışımınızı hava fritözüne ekledikten sonra, lezzetli bir kahvaltı için yaklaşık 15 dakika beklemeniz gerekecek. Yulafınızı fritözde pişirmek, kahvaltınızı özelleştirmek için birçok yol sağlar. Bu yulafları atıştırmalık olarak yemek istiyorsanız, karışıma biraz bitter çikolata parçaları eklemenizi öneririz; Parçalar çubuğun geri kalanına karıştığında cennet gibi. Tok kalmanıza yardımcı olması için fıstık ezmesi gibi protein açısından zengin bir katkı maddesi de ekleyebilirsiniz. İnsanların yulaf ezmesi ile yaptığı en yaygın hatalardan biri, yulaf miktarı başına yanlış miktarda sıvı kullanmaktır. Bu ölçüm, pişirdiğiniz yulafın türüne bağlıdır; hazır çeşitler gibi daha ince öğütülmüş yulaflar, yoğun, doyurucu çelik kesilmiş yulaftan çok daha az sıvı gerektirir. Anında yulaf ve eski moda yulaflar, 1'e 2 oranında yulaftan sıvıya kadar kullanır. Bu, kullandığınız her yarım bardak yulaf porsiyonu için bir bardak sıvı kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Biraz daha ıslak yulaf istiyorsanız, daha fazla su kullanabilirsiniz. İskoç yulaf ezmesi gibi tarifteki bazı varyasyonlar, yulafın sıvıya 1'e 3 oranını kullanır. İrlanda yulaf ezmesi olarak da adlandırılan çelik kesilmiş yulaf kullanıyorsanız, yulafın yoğunluğunu ve dokusunu hesaba katmak için 1'e 4 yulaf / sıvı oranı kullanmanız gerekir. Yulaf ezmesi için su veya süt kullanma kararı genellikle kişisel tercihlere bağlıdır. Bazı insanlar, ikincisini seçmenin onu lezzetli bir kremsi hale getirdiğini iddia ediyor, ancak biz yulaf ezmesini asla sütle pişirmemeniz gerektiğini iddia etmek istiyoruz. Yulaf ezmenizi çok yüksek sıcaklıkta pişirirseniz haşlanma ve kahvaltınıza hoş olmayan bir tat verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Sütteki proteinler ve yağlar ayrıca sütü kremsi yerine daha yapışkan ve yapışkan hale getirebilir- bu da hoş olmaktan uzak bir dokudur. Sütten tamamen kaçınmanız gerekmez. Bunun yerine yulaf ezmesini suda pişirebilir ve yulafı pişirdikten sonra kaseye biraz süt ekleyebilirsiniz. Sütü çimento benzeri bir doku olmadan kullanmanın protein desteğini almaya devam edeceksiniz. Yulaf ezmenizde tatsız bir lezzet peşindeyseniz, yulaf ezmeniz piştikten sonra süt yerine yarım buçuk damla eklemeyi deneyin. Gece treninde değilseniz, bir sonraki durakta atlamalısınız. Yulaf ezmesini geceden ıslatmak, yulaf ezmesi yapmak için yaygın bir uygulamaydı, ancak insanlar sabahları kahvaltı yapmak için daha hızlı ve kolay yollar seçtikleri için mutfak sözlüğünden çıkarıldı. Ancak, gece yulaf yapmak için 1'e 1 oranı kullanmak, yoğurdunuz veya smoothie'leriniz için müsli benzeri bir malzeme yapmanın kolay bir yoludur. Daha karmaşık bir tat istiyorsanız, karışımınıza birkaç yemek kaşığı yoğurt ekleyin ve gece boyunca tezgahınızda lakto-fermente olmasına izin verin. Yulaf ezmenizi ıslatmak, sadece bir kase gece yulaf yapmak için gerekli bir adım değildir; ayrıca bir sonraki nemli yulaf ezmeli keklerinizi de olumlu etkileyebilir. Yulafın yumuşamasına yardımcı olmak için muffinlerinizi yapmadan önce yulafınızı en az 20 dakika süte batırın. Bu yöntem aynı zamanda yulafın pişirme sırasında yumuşak ve daha az emici kalmasına yardımcı olacaktır. Yulaf bize yulaf sütü, yulaf yoğurdu, yulaf dondurması ve tabii ki yulaf unu gibi pek çok başka lezzetli yiyecek verdi. Yulaf unu, yüksek güçlü bir karıştırıcıya erişebiliyorsanız yapabileceğiniz basit bir kiler kurtarıcısıdır. Sadece blenderinize yulaf ekleyin ve yulaf unu yapmak için ince bir toz oluşana kadar karıştırın. Beyaz unun yerine glütensiz, lif açısından zengin bir alternatif olarak tariflerinizde yulaf unu kullanın. Yulaf ununu kullanmanın en sevdiğimiz yollarından biri, onu yulaf ezmeli kuru üzümlü kurabiyelere eklemektir. Ekleme, kurabiyeye daha kabarık, kek benzeri bir kıvam verecektir. Ancak yulaf glüten içermediğinden, kurabiye hamurunun daha az esnek olmasını beklemelisiniz. Çerezinizin çiğnenebilirliğinin bir kısmını korumak istiyorsanız, tam bire bir takas yerine küçük bir parça yulaf unu kullanın. Şunlara da göz atın;