Yeşil fasulye, yıl boyunca bulunabilir, ancak gerçekten Mayıs'tan Ekim'e kadar mevsimdedir. Öyleyse, tazelik ve lezzetin zirvesindeyken bu canlı çekirdekleri neden muhafaza etmiyorsunuz? Onları dondurmanın herkesin evde yapabileceği çok basit bir işlem olduğunu görünce şaşırabilirsiniz. Bu nötr sebzeyi neredeyse tüm tuzlu tariflere dahil etmeyi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda dondurmak aynı zamanda çekirdeklerin besinlerini ve rengini korumaya da yardımcı olur. Yeşil fasülyelerin nasıl düzgün bir şekilde dondurulacağını ve dondurulduktan sonra onlarla ne yapılacağını öğrenmek için okumaya devam edin.
Başlamak için, sağlam ve lekesiz veya herhangi bir hasar belirtisi olmayan iyi yeşil fasulyeleri seçmek istersiniz. Dondurmak sadece bir sebzenin kalitesini korur; onu iyileştirmez. Bu nedenle, başlamadan önce çürük fasulyeleri tespit etmek ve atmak önemlidir.
Adım 1: Yeşil Fasulyeleri Yıkayın ve Hazırlayın Fasulyeleri soğuk suda durulayarak hazırlayın. Fazlalığı silkelemek için bir kevgir kullanın. Saplarını ve uçlarını çıkarın. Fasulyelerin ortasında lifli bir ip varsa, onu da çıkarın ve atın. Fasulyeleri tamamen bırakabilir veya tercihinize göre daha küçük parçalara ayırabilirsiniz. Fasulyeler yıkandığına göre haşlamaya hazırdır. Adım 2: Yeşil Fasulyeleri Beyazlatın Taze fasulyenizin lezzet, doku ve renginin uygun şekilde korunmasını sağlamanın yolu haşlama işlemidir. Bunu yapmak için, büyük bir tencerede suyu kaynama noktasına getirin. Yeşil fasulyeleri tencereye ekleyin ve yaklaşık 2 ila 3 dakika parlak yeşil olana kadar pişmelerine izin verin. Onları kaynayan sudan çıkarmak için maşa kullanın ve hemen soğutun. 3. Adım: Yeşil Fasulyeleri Soğutun Dondurmadan önce soğutmak taze fasulyenin lapalaşmasını ve rengini kaybetmesini engeller. Fasulye haşlanırken, büyük bir kaseyi soğuk su ve buz küpleriyle doldurarak bir buz banyosu hazırlayın. Fasulyeler piştikten sonra hızlıca kaynayan sudan çıkarın ve maşa veya kevgir kullanarak buz banyosuna aktarın. Bu, pişirme sürecini hemen durdurur ve doku ve renklerinin korunmasına yardımcı olur. Fasulyeleri buz banyosunda tamamen soğumaya bırakın, ardından fazla nemi gidermek için iyice süzün. Artık fasulyeler donmak üzere saklanabilir. Adım 4: Yeşil Fasulyeleri Kurutun Yeşil fasulyeleri buz banyosundan çıkarın ve tamamen kurulayın. Fazla su, çekirdeklerin üzerinde buz kristallerinin oluşmasına neden olabilir ve bu da dondurulduktan sonra çekirdeklerin kalitesini düşürür. Adım 5: Yeşil Fasulyeleri Dondurun Yeşil fasulyeleri bir tepsiye tek sıra olacak şekilde dizin. Bu, donma sırasında birbirine yapışmasını önler. Fasulye sertleşip donuncaya kadar tepsiyi dondurucuya yerleştirin. Daha sonra, çekirdekler hava geçirmez, dondurucuya uygun kaplara veya torbalara aktarılabilir. Kapatmadan önce torbalardan mümkün olduğu kadar fazla hava alın. Tarihle etiketleyin ve 6 ila 8 ay boyunca dondurun. Dondurulmuş yeşil fasulye ile pişirmesi özellikle kolaydır ve inanılmaz derecede çok yönlüdür. Onları doğrudan dondurucudan alabilir ve besin içeriğini artırmak için birçok tuzlu tarife ekleyebilirsiniz. Fasulyeleri buzunu çözmek isterseniz, daha çabuk çözülmesi için bir gece buzdolabına veya bir kase soğuk suya koyabilirsiniz. Şunlara da göz atın;Taze Fasulye Dondurmak İçin İpuçları:
Dondurulmuş Taze Fasulye Nasıl Kullanılır?