Yaz Aylarına Özel Moktail Tarifleri: 10 Farklı Moktail
Yaz aylarının sıcaklarında alkolsüz soğuk içecek içmek isteyenler bu listeye! Birbirinden lezzetli 10 farklı moktail tarifini sizler ile paylaştık. İşte, 10 farklı moktail tarifi:

Yaz aylarının sıcaklarında serinlemek için soğuk içecek tüketmek isteyebilirsiniz. Kahve ve çay içmek istemiyorsanız ve alkol tüketmek istemiyorsanız lezzetli moktailler içebilirsiniz. Birbirinden lezzetli 10 farklı moktail tarifini sizler ile paylaştık. İşte, 10 farklı moktail tarifi:


  1. Karpuz Moktail

Malzemeler:

  1. 400 gr karpuz, dilimlenmiş ve dondurulmuş
  2. 1 adet limon suyu
  3. 4 çay kaşığı bal
  4. Nane
  5. Soda

Yapılışı: Soğutulmuş karpuzu parçalayın, ardından dört bardak karpuz püresi yapmak için bir blender kullanarak püre haline getirin. Limon suyu ve balı ekleyin. Her bardağa soda ekleyin. Karışımı ilave edin. Nane ve karpuz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

  1. Blueberry Mojito Moktail

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı blueberry
  2. 1 yemek kaşığı şeker
  3. 3 yaprak nane
  4. 1 adet limon kabuğu rendesi
  5. Zencefil gazozu

Yapılışı: Yaban mersini, şeker, nane yaprağı ve limon dilimlerini büyük bir kapta karıştırın, ardından limon dilimini çıkarın. Karışımı ayrı bir bardağa dökün ve üzerine kırılmış buz ve zencefilli gazoz ekleyin. Taze nane yaprakları ve dondurulmuş yaban mersini ile servis yapın.

  1. Şeftalili Moktail

Malzemeler:

  1. 500 ml beyaz üzüm suyu
  2. 1/2 bardak portakal suyu
  3. ½ bardak şeftali suyu
  4. 1 su bardağı dilimlenmiş taze şeftali
  5. 500 ml mineralli su

Yapılışı: Şeftalileri büyük bir sürahiye koyun ve üzüm suyu, portakal suyu ve nektarı ekleyin. Birkaç saat soğutun. Servis etmeye hazır olduğunuzda mineralli su ekleyin. Buzun üzerine dökün ve servis edin.

  1. Salatalıklı Moktail

Malzemeler:

  1. 500 gr kavun, dilimlenmiş
  2. 1 adet salatalık
  3. 5-6 dal nane
  4. 3 yemek kaşığı limon suyu
  5. Soda ya da mineralli su

Yapılışı: Bir karıştırıcıda, kavun, salatalık ve nane pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Elekten geçirin. Limon suyunu karıştırın ve karışımı soğumaya bırakın. Bardaklara ekleyin üzerine soda ya da mineralli su ilave edin. Nane dalları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

  1. Hibiscus Moktail

Malzemeler:

  1. 600 ml kaynar su
  2. 2-3 yemek kaşığı hibiskus
  3. 4-5 yemek kaşığı bal
  4. Buz
  5. 600 ml mineralli su
  6. 5-6 dal taze nane

Yapılışı: Büyük bir kap içerisinde hibiskus, bal ve kaynar suyu bir kap içerisinde karıştırın. Çayınızı ne kadar güçlü sevdiğinize bağlı olarak 30 dakika ile 1 saat arasında demlenmeye bırakın. Sürahiye buz ekleyin ve mineralli su ile karıştırın. Nane ekleyin. 1 saat veya soğuyuncaya kadar soğutun. Buz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

  1. Ballı Böğürtlenli Moktail

Malzemeler:

  1. 8 taze böğürtlen, garnitür için daha fazlası
  2. 4 yemek kaşığı bal
  3. 10 adet taze nane yaprağı
  4. 1 limon suyu
  5. 200 ml su
  6. 2 su bardağı maden suyu

Yapılışı: Bir kokteyl çalkalayıcıda böğürtlen, bal ve nane iyice karışana kadar karıştırın. Limon suyu ve suyu ekleyin, örtün ve karıştırmak için sallayın. Karışımı buzlu iki bardağa süzün. Bardaklara maden suyu ekleyin. Böğürtlen ve nane yapraklarıyla süsleyin.


  1. Kivili Moktail

Malzemeler:

  1. 2 adet kivi, dilimlenmiş
  2. 1 adet limon
  3. 3-5 dal nane
  4. 2-3 yemek kaşığı bal
  5. 300 ml soda
  6. Buz

Yapılışı: Dilimlenmiş limon, kivi ve naneyi bir kap içerisinde birleştirin ve karıştırın. Bal ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Soda ekleyerek karıştırın. Bardaklara pay edin. Kivi ve buz ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

  1. Çilekli Moktail 

Malzemeler:

  1. 200 gram çilek
  2. 3 yemek kaşığı bal
  3. 1 su bardağı portakal suyu
  4. Su

Yapılışı: Çilek ve balı blenderdan geçirin. Portakal suyu ve su ile karıştırın. Bol buz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

  1. Çilekli ve Şeftalili Moktail

Malzemeler:

  1. 2 adet şeftali
  2. 300 gr çilek
  3. 300 ml elma suyu
  4. 300 ml mineralli su
  5. Buz

Yapılışı: Şeftali ve çilekleri dilimleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra çilek ve şeftaliyi ayrı ayrı blender içerisine alın. Bardağa sırayla çilek ve şeftali püresi ekleyin. Elma suyu ekleyin. Soğuk servis edin.

  1. Portakal ve Çilekli Moktail

Malzemeler:

  1. 2 adet portakal
  2. 8 adet çilek
  3. 2-3 kaşık şeker
  4. 1 su bardağı portakal suyu
  5. Mineralli su ( Aromalı olabilir)
  6. Buz

Yapılışı: Bütün malzemeleri blenderan geçirin. Şeker ilave edin ve buz ile birlikte soğuk şekilde servis edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Buzlu çay tarifleri
  2. Limonata tarifleri
  3. Sağlıklı içecek tarifleri
  4. Soğuk süt tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!