Üzüm Nasıl Dondurulur?
Üzüm, aslında bir yaz meyvesidir. Ancak türüne göre pazara sunulma zamanı değişiklik gösterebilir. Üzüm mevsiminde dondurularak farklı çeşitlerde tüketilebilir. Sizlere üzüm nasıl dondurulur anlattık. İşte, üzüm nasıl dondurulur?

Dondurulmuş üzümler, C vitamini ve potasyumla dolu sağlıklı bir atıştırmalıktır. Sıcak bir günde düşük kalorili bir tatlı yapabilir, atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Sizlere üzüm nasıl dondurulur ve donmuş üzüm nasıl kullanılır anlattık. İşte, üzüm nasıl dondurulur ve donuk üzüm nasıl kullanılır:

Üzüm Nasıl Dondurulur?

Birkaç basit adımı izlerseniz üzümleri dondurmak kolaydır.

  1. Üzümlerinizi iyice yıkayın ve kurulayın. Artık kiri veya böcek ilacını temizlemek için üzümlerinizi yıkayın. Pestisitler bir endişe kaynağıysa, marketten organik üzüm almayı düşünün. Meyveyi mutfak lavabonuzdaki bir kevgir veya salata döndürücüye koyun ve üzümleri musluğunuzun sprey ayarında durulayın. Fazla suyu boşaltın ve ardından üzümlerinizi kuru bir kağıt havluyla kurulayın.
  2. Kuru üzümleri fırın tepsisine yayın. Bir fırın tepsisini hizalamak için mumlu kağıt veya parşömen kağıdı kullanın. Üzümleri fırın tepsisine tek kat olacak şekilde yerleştirin, tepsiyi streç filmle kapatın ve dondurucuya yerleştirin.
  3. Üzüm tepsisini dondurucuda üç saat bekletin. Üzümlerin donması için birkaç saat yeterli olacaktır. Üzümün çeşidine göre dondurma işleminin toplam süresi biraz daha uzun sürebilir.
  4. Dondurulmuş üzümleri plastik bir torbaya aktarın. Üzümleri fırın tepsisinden çıkarın ve plastik bir dondurucu torbasına koyun. Torbayı sıkıca kapatın ve dondurucuya geri koymadan önce tarihi işaretleyin.
  5. Dondurulmuş üzümlerinizi bir yıla kadar saklayın. Maksimum tazeliği sağlamak için üzümlerinizi etiketteki tarihten itibaren bir yıla kadar dondurucuda saklayın. Dondurulmuş üzümleri doğrudan dondurucudan yiyin veya bunları tatlı bir tarife ekleyin.

Dondurulmuş Üzüm Nasıl Kullanılır?

Dondurulmuş üzümler, çok az hazırlık süresi ile harika bir atıştırmalık ve dondurulmuş ikramdır. Dondurulmuş üzümleri kullanmanın ve yılın herhangi bir zamanında bu yaz meyvesinin tadını çıkartabilirsiniz.

  1. Dondurma

Dondurulmuş üzümlü dondurma yapın. Dondurduğunuz üzümleri biraz üzüm suyuyla püre haline getirin ve karışımı plastik kalıplara dökün. Üzümlü dondurmalarınızı yemeden önce en az dört saat dondurun.

  1. Şerbet

Üzüm şerbeti yapabilirsiniz. Buzlu çubuklarda olduğu gibi, üzümlerinizi püre haline getirin ve şerbeti karıştırmak için bir mutfak robotu veya blender kullanın. Çekirdeksiz üzümler en çok şerbetler ve dondurmalar için uygundur.

  1. Smoothie

Sabah smoothie'nize üzüm ekleyin. Kırmızı üzüm veya yeşil üzüm, çekirdeksiz oldukları sürece smoothie'lere yakışır.

  1. Atıştırmalık

Dondurulmuş üzümleri soğutulmuş meze olarak servis edin. Serinletici bir meze veya atıştırmalık için doğrudan donmuş üzümlerin üzerine limon veya misket limonu sıkın. Tatlı ve tuzlu bir lezzet patlaması için donmuş üzümlerinizin üzerine bir tutam pembe Himalaya tuzu serpin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kuru üzüm nasıl saklanır?
  2. Üzüm suyu sağlıklı mı?
  3. Üzüm hangi mevsimde yetişir?
  4. Üzüm çekirdeği yenir mi?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli