Tencerelerin Taşmasını Önleyecek Mutfak Hilesi!
Tencerede su kaynatıyorsanız anlık bir dalgınlıkla suyu daha önce taşırmış olabilirsiniz. Bu hile ile tencerenizden su taşmayacak. İşte, tencerelerin taşmasını önleyecek mutfak hilesi:

Gözlenen bir tencerenin kaynamasını beklemekten daha sıkıcı bir şey yoktur. Ancak genellikle ısınırken suyun yanında kalmanız gerekir, aksi takdirde tencerenizin taşması ve ardından gelen panik riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Ancak, buzdolabınızda biraz tereyağı varsa, tüm karmaşayı tamamen önleyebilirsiniz. Bir dahaki sefere bir tencerede su kaynattığınızda, ya tencereye biraz tereyağı ekleyin ya da kenarına fırçayla sürün. Bu, suyunuzu tencerede tutmalı, böylece endişe duymadan ara sıra ocağınızdan uzağa bakmakta özgürsünüz.

Bu numaralar neden bu kadar iyi çalışıyor? Muhtemelen şimdiye kadar petrol ve suyun tam olarak anlaşamadığını biliyorsunuzdur. Bu nedenle, %20'ye kadar bitkisel yağ içeren tereyağı kullandığınızda, suya karışmaz, yüzeyde kalır. Kaotik bir şekilde yukarı çıktıkça baloncukları patlatmakla kalmaz, aynı zamanda köpürme sürecini bozar ve daha az agresif bir kaynama oluşturur.

Tereyağı kullanmak suyunuzun taşmasını önlemenin etkili bir yolu olsa da, burada akılda tutulması gereken birkaç şey var. Fasulye, patates veya diğer sebzeleri pişirmek için suyu ısıtıyorsanız bu numara harika çalışır ve bu durumlarda tereyağınızı doğrudan tencereye atmaktan çekinmeyin. Bununla birlikte, makarna pişiriyorsanız, dikkatli bir şekilde ilerlemek isteyebilirsiniz. Suya yağ eklemek makarnanızı kayganlaştırabilir, bu da sosunuzun pişmiş makarnanıza yapışmasını engelleyebilir. Tereyağını tencerenin kenarında tutarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz, ancak şüpheye düştüğünüzde, bu örnekte tencerenize göz kulak olun.

Tereyağınız yoksa veya iyi malzemenizi kaynayan suda ziyan etmek istemiyorsanız yemeklik yağ da kullanabilirsiniz. Tıpkı tereyağında olduğu gibi, yağdaki moleküller köpüklü taşmanızı dökülmek yerine patlayan kaygan baloncuklara dönüştürür. Büyük bir tencereye su için birkaç yemek kaşığı sıvı yağa veya sıvıyağ kullanıyorsanız birkaç çay kaşığı sıvı yağa ihtiyacınız olabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Davet sofrası hazırlamak isteyenlere tüyolar
  2. Boş tereyağı ambalajları nasıl kullanılır?
  3. Sebzeleri haşlarken dikkat edilmesi gerekenler
  4. Makarna haşlamanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem