Taze Ekşi Mayalı Ekmeği Sarılı Tutmak Neden Faydalıdır?
Ekşi mayalı ekmek oldukça lezzetli ve besleyicidir. Bu mükemmel ekmekleri saklama konusunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Taze ekşi mayalı ekmeği sarılı tutmak neden faydalıdır?

Belki de tekrar eden bir sorundur: Her hafta sonu, en sevdiğiniz yerel fırıncıdan taze pişmiş ekşi maya ekmeğini stoklamak için yerel çiftçi pazarına gidersiniz. Veya belki de, taze pişmiş ekşi maya ekmeği, normal alışveriş listenizde değildir ve daha çok bir zevktir. Hangi şekilde dilimlerseniz dilimleyin, çoğu zaman o ekşi maya somunu siz onu bitirmeye fırsat bulamadan bayatlar.

Diğer taze pişmiş ekmeklerden daha uzun bir raf ömrüne sahip olmasına rağmen - ekmeğin içerdiği çeşitli asitler sayesinde - ekşi mayanın oda sıcaklığında saklandığında dört ila beş gün arasında dayandığı söylenmektedir - bozulmadan önce tüm bir somunun içinden geçme beklentisi özellikle çoğu zaman kendiniz için yemek yapıyorsanız, her zaman gerçekçi değildir. Neyse ki ekmeği daha da uzun süre saklamanın yolları var.

Ekmeğinizi soğutmak yerine (bu aslında bayatlama sürecini hızlandırır), ekşi mayanızı oda sıcaklığında tutarak raf ömrünü uzatabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ekmeği üçüncü gün sarmak. Balmumu sargısı, alüminyum folyo, ekmek kutusu veya plastik ambalaj kullanıyor olun, ekşi mayanızı sarmak, birkaç gün daha yumuşak orta ve kabuklu dış kısmın korunmasına yardımcı olur. Ardından, beşinci güne kadar hala bitirmediyseniz dondurabilirsiniz.


Ekşi Maya Nasıl Daha Uzun Süre Taze Tutulur?

Ekşi mayanızı taze tutmak uzun soluklu bir oyundur ve yapmak isteyeceğiniz son şey onu buzdolabına atmak olacaktır. Ekmeğinizi eve getirmeden önce fırıncıya bir kez daha kontrol edin, böylece bir gün önce mi yoksa bir gün önce mi pişmiş olduğunu öğrenebilirsiniz. Ardından, ekmeği eve getirdiğinizde, oda sıcaklığında üzeri açık olarak ne kadar süre bırakabileceğinizi bileceksiniz. Ancak iki gün sonra, ekmeğinizi örtmek istediğiniz zamandır.

Burada zamanlama önemlidir, çünkü ekmeği çok erken sararsanız ekmek hala nem salıyor olabilir. Bu nem ancak kabuğun üzerinde sıkışıp kalacak ve değerli dokusunu bozacaktır. Genellikle ekşi maya gibi çıtır çıtır ekmekler için üzerini örtmek için en uygun zaman üçüncü gündür. Balmumu sargısı, doğal olarak gözenekli olduğu için bunun için en iyisi olarak bilinir. Ekmeğiniz sarıldığında, genellikle iki ila üç gün daha tezgahınızda durabilir.

Bu noktada, hala tüm ekşi mayanızı yemeyi başaramadıysanız, dondurucuya koymalısınız. Aslında, ekmeğinizi beş gün içinde bitiremeyeceğinizi zaten biliyorsanız, ilk iş olarak dondurucunuza atabilirsiniz. Ekşi mayanız bütün olarak dondurulabilir veya dilimlenebilir ve dört ila altı ay dayanır.

Şunlara da göz atın;

  1. Ekşi mayalı ekmek probiyotik midir?
  2. Neden ekşi mayalı ekmek yemeliyiz?
  3. Ekşi maya nasıl saklanır?
  4. Ekşi maya nedir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?