Kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbalar, içinizi ısıtır, boğaz ağrılarına ve soğuk algınlığına karşı iyi gelir. Kimi zaman sebzeler, kimi zamanda etlerle hazırlanan çorbalar, sofraların başlangıç menüsünü zenginleştirir. Bu soğuk günlerde, antibiyotik niyetine içeceğiniz tavuk etli veya tavuk suyuyla yapılan çorbaları yazımızda derledik. İşte, kışı ağız tadıyla geçirmenizi sağlayacak tavuklu çorba tarifleri:
Tavuklu çorbalar denildiğinde ilk akla gelen lezzet, tavuk suyu çorbasıdır. Tavuk göğsü, şehriye, havuç, soğan ve sarımsak ile hazırlanan bu çorba, yaklaşık 115 kalori değerindedir.
Şehriye, tavuk but ve un ile hazırlanan şehriyeli tavuk çorbası, Şef Başak Öngel Demirkale'nin videolu anlatımıyla evlerinize konuk oluyor. 30 dakikada hazırlanan çorbayı, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Tavuk göğsü, tereyağı ve soğan ile hazırlanan bu çorba, köri, un ve sütlü terbiye ile zenginleştirilir. İsteğe göre, limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Şehriye yerine farklı bir malzeme kullanmak isterseniz, bulgurlu tavuk çorbası tam size göre. Bulgur, tavuk göğsü ve terbiye ile hazırlanan bu çorbayı öğle ve akşam yemeklerinde sunabilirsiniz.
Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan bu lezzet, bütün tavuğun, pirinç, nişasta, badem ve sirke ile birleştirilmesinden oluşur. Üzerine file badem ve tavuk eti ile zenginleştirebilirsiniz.
Tavuk göğsü, köri, krema, krem peynir ve un ile hazırlanan bu çorba, hafif tatlar sevenler için idealdir. Ortalama 45 dakikada sofralardaki yerini alan kremalı tavuk çorbasını, limon ve pul biber eşliğinde servis edebilirsiniz.
Tavuk eti, kereviz sapı, havuç, maydanoz, mantar, ıspanak, makarna ve krema ile hazırlanan bu çorba, besin değerleri bakımından çok zengindir. Akşam menülerinde yer verebilirsiniz.
Tavuk but, havuç, soğan, patates ve pirinç ile hazırlanan avgolemono çorbası, Yunan mutfağıyla özdeşleşmiştir. Dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Bol malzemeli çorbalar sevenler için, bu kez kuskuslu tavuk çorbasını öneriyoruz. Yapımında tavuk, kakule, pırasa, havuç ve kuskus kullanılan bu çorbayı, taze soğan serpiştirerek sunabilirsiniz.
Bütün tavuk, un, su ve tereyağı ile hazırlanan bu çorba, 35 dakikada sofralardaki yerini alır. Çorbanın yanında sarımsak, sirke ve limon sosu sunarak lezzetini artırabilirsiniz.
Tavuk but, ceviz, soğan ve un ile hazırlanan bu çorba, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Çorbayı sunarken üzerine tereyağlı pul biber sosu gezdirmeyi unutmayın.
Meksika mutfağıyla özdeşleşen tortilla çorbası, mısır tortillası, avokado, didiklenmiş tavuk eti ve domates ile hazırlanır. Lime ve çedar peynirini tavuğun yanında servis edebilirsiniz.
İşkembe çorbası, özellikle hastalık dönemlerinde sık sık tercih edilir. Ancak malzemeleriniz eksikse, tavuk but, un, sarımsaklı sos ve tereyağlı sos karışımını kullanarak yalancı işkembe çorbası hazırlayabilirsiniz.
Tavuk eti, havuç, kabak, şehriye ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, Bursa'nın yöresel lezzetlerinden biridir. Ortalama 40 dakikada hazırlanır ve akşam yemeklerinde servis edilir.
Haşlanmış nohut, tavuk but, tereyağı, salça ve hamur ile hazırlanan haluçka çorbası, Samsun ile özdeşleşmiştir. Akşam yemeklerinde ana yemek öncesinde sunulur.
Buğday, mısır, yoğurt, tavuk göğsü ve kuş üzümü ile hazırlanan bu çorba, Çerkez mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Akşam yemeklerinde servis edilir.
Tavuk, havuç, maydanoz sapı, yoğurt ve kinoa ile hazırlanan bu çorba, besin değerleri bakımından zengindir. Ortalama 40-45 dakikada hazırlayıp sunabilirsiniz.
Isırgan otu, mantar, tavuk but, kuskus ve krema ile hazırlanan bu çorba, özellikle Karadeniz mutfağında sevilir. Genellikle sebze yemekleriyle birlikte servis edilir.
Tavuk göğsü, karnabahar ve şehriye ile hazırlanan bu çorba, düşük kalorisi ile diyet listelerinde tüketilebilir. Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir.
Kestane püresi, tavuk but, tereyağı, soğan ve sarımsak ile hazırlanan bu çorba, klasik tatlardan sıkılanlar için lezzetli bir seçenektir. Kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;