Ana malzemesi tavuk olan tarifler yapmadan önce, tavuğu daha iyi pişirmek için bilmeniz gereken püf noktaların�� sizler için derledik. Daha önce bütün tavuk nasıl parçalanır yazımızda tavuk parçalama tekniklerini resimli anlatımıyla sizlere sunmuştuk. Bu kez tavuk nasıl bağlanır, tavuk nasıl doldurulur sorularını sizler için cevaplayacağız. Tavuğunuzu pişirmeye hazır hale getirdikten sonra birbirinden lezzetli tavuk yemekleri sayfamızdan yararlanabilir, beğendiğiniz tarifleri defterinize kaydedebilirsiniz. İşte, adım adım tavuk bağlama teknikleri:
Tavuğun kanatlarını ve bacaklarını gövdesine mutfak ipiyle bağlamak tercihe bağlıdır. Bazılarına göre bağlamak, tavuğa piştiğinde daha güzel ve dağılmamış bir görüntü verir. Öncelikle tavuğu tezgaha yatırın. Mutfak makasıyla derisini keserek içindeki fazla yağı çıkartın. Tavuğu kanadından tutarak ucunu kıvırın ve omuz bölgesinin altına geçirin. Aynı işlemi diğer kanatla da tekrarlayın. Bu şekilde kanatlar gövdeye yapışık kalır ve pişerken kavrulmaz. Kanatları bir parça mutfak ipiyle gövdeye de bağlayabilirsiniz. Deriyi bozmaması için sicimi çok sıkmayın. Tavuk bağlamanın son adımında butları bağlamak kalıyor. Mutfak ipinden bir parça kesip butların etrafından dolayarak bağlayın. Bu tavuğa pişerken derli toplu bir görüntü verir. Ancak tavuğun içini dolduracaksanız, bu işlemleri tavuğu doldurduktan sonra uygulayın. Varsa tavuğun iç organlarını başka bir kullanım için çıkarıp ayırın. Kağıt havluyla kuruladığınız tavuğu dik tutup içine tuz ve karabiber serpin. Bir elinizle tavuğun içindeki boşluğu açarken diğer elinizle oda ısısındaki dolgu malzemesini silikon bir spatula veya büyük bir kaşıkla fazla sıkıştırmadan tavuğun içine doldurun. Tavuğu sırtüstü tezgaha yatırdıktan sonra parmaklarınızı göğüs eti ile derinin arasına sokup deriyi örselemeden ilerleyin. Aynı işlemle butların derisini de gevşetin. Geniş bir kaşıkla önceden baharatlanmış tereyağını deri ile etin arasına yerleştirip parmaklarınızla bastırarak derinin dışından da yayılmasını sağlayın. Arayı doldurdukça tavuğu ovalayın. Şunlara da göz atın;Tavuk Nasıl Doldurulur?
Tavuğun Derisi Altına Tereyağı Nasıl Sürülür?