Bir fincan sıcak çayın yanına, mis kokulu bir kahveyle veya bir bardak sütle birlikte ağızda dağılan nefis kurabiyeler hazırlamaya ne dersiniz? Bu kez kurabiyelerimizi ne çok tatlı, ne de çok tuzlu olacak şekilde hazırlıyoruz. Tatlı ve tuzlu tadını aynı anda hissedeceğiniz birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Sohbetlerinize eşlik edecek kıyır kıyır kurabiye tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, tatlı tuzlu 12 farklı kurabiye tarifi:
Badem, beyaz peynir ve Türk kahvesi ile hazırlayabileceğiniz tiramisulu kurabiye, tatlı ve tuzluyu aynı anda tatmak isteyenlerin favorisi. Tiramisulu kurabiyeleri bir fincan çayla birlikte sunabilirsiniz. Hilal şeklinde sunulan kavala kurabiyesi, Edirne'nin en meşhur lezzetlerinden biridir. Özellikle hediyelik paketler halinde satılan kavala kurabiyesini, badem, pudra şekeri ve gül suyu ile birlikte hazırlayabilirsiniz. Kıyır kıyır nişastalı kurabiyeler, un, pudra şekeri ve buğday nişastası ile hazırlanır. Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan nişastalı kurabiyeleri, soğuk süte batırarak afiyetle yiyebilirsiniz. Rendelenmiş portakal kabuğu ile nefis mi nefis kurabiyeler hazırlamaya ne dersiniz? Ortalama 40-45 dakikada sofradaki yerini alan portakallı kurabiyeleri, toz şeker ile tatlandırabilirsiniz. Pastanede satılan ay çöreklerini bu kez daha küçük porsiyonlar halinde sunuyoruz. 30 dakikada kolayca hazırlanan bademli ay çöreklerini, bir fincan kahve ile birlikte servis edebilirsiniz. Acı badem kurabiyesi olarak da bilinen amaretti kurabiyesi, İtalyan mutfağından dünyaya yayılmıştır. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan amaretti kurabiyeler, toz badem ve acı badem yağı ile zenginleştirilir. Hazırlaması 20, pişirmesi ise yalnızca 8 dakika süren ballı çıtır kurabiye, çay saatlerinin favorisi olacak. Pişirme sodası ve bal ile hazırlanan bu kurabiyeleri, ufalanmış fındık ile süsleyebilirsiniz. Hindistan cevizi sevenleri böyle alalım. Hindistan cevizi dolgusu, beyaz çikolata ve yumurta beyazı ile hazırlanan coco kurabiyeleri, atıştırmalık olarak sunabilirsiniz. Antakya mutfağıyla özdeşleşen kömbe, farklı bir kurabiye çeşididir. Antakya kömbesi yapımında sakız tozu, Arap hurması ve kömbe baharatı kullanılır. Sabah akşam demeden severek tükettiğimiz kahvenin yanına çok yakışacak bir tarifimiz var. Yapımında kahve kullanılan ve kahve çekirdeği şekli verilen bu kurabiyeleri tarif defterinize kaydetmeyi unutmayın. Çay saatlerine özel nefis bir önerimiz var. Portakal şekerlemesiyle tatlandırılan kuru üzümlü kurabiye, yulaf ve esmer şeker içerdiği için diğer kurabiyelere göre daha düşük bir kaloriye sahiptir. Rendelenmiş limon kabuğu, pudra şekeri ve un ile hazırlanan viennese kurabiyeleri çok seveceksiniz. Limon yerine portakal ve mandalina da kullanabilirsiniz. Şunlara da göz atın;