Dünyanın en geniş gastronomi veri tabanına sahip olan Taste Atlas, bu kez kullanıcı yorumları ve eleştirmen puanlarını dikkate alarak en trend yiyecekleri açıkladı. Listenin ilk sırasında ise Türk mutfağından bir yemek bulunuyor. İşte, Taste Atlas'a göre dünyanın en trend yiyecekleri;
Taste Atlas, sarma için şu yorumları yapmış: "Geleneksel Türk mutfağının temel yemeklerinden biri olan sarma, yapraklar veya yapraklı sebzelerle sıkıca sarılmış bir iç malzemeden oluşur. Bu yemeğin çok sayıda çeşidi vardır ancak karışım genellikle kıyma, pirinç veya bulgur, çeşitli otlar, baharatlar, kırmızı biber, kırmızı biber, öğütülmüş sumak veya domates sosu gibi malzemeleri birleştirir; tipik sarma ise genellikle asma, lahana veya lahana turşusu yaprakları veya kara lahana ve pazı gibi çeşitli yapraklı sebzeleri içerir".
Trend yiyecekler listesinin ikinci sırasında Ukrayna mutfağından kutia bulunuyor. Tahıl pudingi olarak bilinen bu tatlı, buğday, meyve, bal, fındık ve kuru üzümle hazırlanır.
Listenin 3. sırasında gobit ekmeği ve et döner ile hazırlanan tombik döner bulunuyor. İnce kesilen dönerin ekmeğin içine yerleştirilmesi, domates, soğan ve marul ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan tombik döner, Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.
Hırvatistan mutfağıyla özdeşleşen cvarci, Balkanlar'da oldukça popüler bir lezzettir. Genelde evde hazırlanan bu et yemeği, bloklar halinde kesilir ve tencerede yağda kızartılır.
Küçük et parçalarının şişe geçirilmesi ve ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, Peru mutfağıyla özdeşleşmiştir. Genellikle dana yüreği ile hazırlanan anticucho, Güney ve Orta Amerika'da oldukça popülerdir. Patates ve mısır eşliğinde sunulur.
Dünyanın en trend yiyecekleri listesinde 6. sırada yer alan bu yemek, aslında Alman mutfağının geleneksel peynirlerinden biridir. Ekşi süt peyniri olarak da bilinir. Yağ oranı %1'den az olan bu peynir, keskin bir aromaya sahiptir ve genelde kimyon tohumları serpiştirilerek dilimlenmiş soğanla birlikte servis edilir.
Mila Zagoras Piliou, Pilios'un doğu yakasındaki Zagora, Makrirahi ve Pouriou'da Starking Delicious çeşidinden elde edilen elmalardır. Yunan mutfağıyla özdeşleşen bu elmalar, canlı kırmızı renkleri ve pürüzsüz kabukları ile tanınır.
Alman usulü makarna olarak bilinen spatzle, un, su, tuz ve yumurta karışımından oluşur. Elde edilen kalın erişteler, spatzle preslerinden geçirilerek şekillendirilir. Ardından kaynar suda pişirilerek servis edilir. Yumuşak bir dokuya sahiptir.
Peru mutfağıyla özdeşleşen bu içecek, mor mısır ile hazırlanır. Kullanımı çok eskilere dayanan içecek, mısırların suda kaynatılması ve soğutulmasıyla hazırlanır. Aroma katmak için şeker, tarçın ve karanfil eklenebilir. Peru'daki sokak pazarlarında sıklıkla bulunabilir.
Listenin 10. sırasında Fransız mutfağından dakuaz pasta yer alıyor. Çıtır ve kremsi bir dokuya sahip olan bu pasta, kat kat çırpılmış krema ve sünger kekten oluşur. Aralarına badem, fındık veya meyveler eklenebilir.
Listenin geri kalanına bakacak olursak;
Şunlara da göz atın;