Suda Yetiştirilen Bitkiler: Suda Kolayca Yetiştirebileceğiniz 3 Bitki
Topraksız tarım nedir? Hangi bitkiler suda yetiştirilmeye uygundur? Topraksız tarım evde uygulanabilir mi? İşte, topraksız tarım tekniğiyle suda yetiştirebileceğiniz 3 bitki:

Topraksız tarım, kendi içinde farklı türlere ayrılır. Bu türlerden ilk keşfedileni ise, hidroponik sistemdir. Bitkiyi suda yetiştirme olarak da bilinen bu yöntemde, açık ve kapalı sistem uygulanabilir. Besin çözeltisi içinde duran bitkiler, bazen katı, bazen de sıvı ortamda yer alır. Ortamda, ağaç kabuğu, talaş, torf gibi maddelere yer verilebilir. Hidroponik sistemde su, besin, ışık ve zaman önemli rol oynar. Maliyet olarak daha düşük olan topraksız tarımı evde denemek istiyorsanız, aşağıdaki bitkileri yetiştirebilirsiniz.

Suda Yetiştirilen Bitkiler

  1. Şans bambusu

Çiçekli bir bitki olan şans bambusu, Asya'da yaygın olarak yetiştirilen bambudan farklıdır. 100 cm uzunluğa kadar çıkabilen şans bambusu, uzun ve hafif kalın bir yapıdadır. Bitkinin üst kısımları dönerek büyür. Sapları çok dayanıklıdır ve farklı sıcaklıklarda hayatta kalmayı başarır. Şans bambusu aslında toprakta da yetiştirilebilir. Fakat suyun içinde daha iyi gelişiyor. Uzun ince bir vazonun içine birkaç taş ve kaliteli su koyun. Bambunun kök kısımlarını bu vazoya yerleştirin ve ara sıra suyunu değiştirmeyi unutmayın.

Bakınız; Şans bambusu bakımı nasıl yapılır?

  1. Hava bitkisi

600'den farklı türe sahip olan hava bitkisi, çok yıllık bir bitkidir. Meksika ve ABD'de yetişen bu bitki, tropik ve dağlık ortamları sever. Ağa benzeyen kökleri, toprağa ihtiyaç duymadan yayılmaya başlar. Hava bitkileri, yapraklarındaki trikom hücreleri sayesinde topraksız bir şekilde büyümeyi başarır. Bu hücreler, bitkinin üzerindeki suyu emer. Ayrıca su ihtiyacı düşük olduğu için, bakım aşamaları oldukça kolaydır. Haftada 3 kez sulanması gereken hava bitkisi, güneş gören bir alanda verimli bir şekilde büyür.

  1. Aloe vera

Suda yetişen bir diğer bitki ise aloe veradır. 500'den farklı türü bulunan aloe vera, özellikle ilaç ve kozmetik alanında yaygın olarak kullanılır. Vazonun içerisine kaliteli su ve çakıl taşı koyduktan sonra, bitkiyi dikkatlice yerleştirmek yeterlidir. Aloe vera bitkisi, gölgelik alanda daha iyi gelişebilir.

Bakınız; Aloe vera bakımı nasıl yapılır?

Şunlara da göz atın;

  1. Solan sardunya nasıl canlandırılır?
  2. Siklamen bakımı nasıl yapılır?
  3. Feng shui bitkileri
  4. Solan kaktüs nasıl canlandırılır?
  5. Bahar alerjisi yapmayan bitkiler

Haber Kategorileri

Bitki Yetiştirme

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri