Stand Mikser Nasıl Temizlenir?
Stand mikserler mutfakta hayat kolaylaştıran mutfak aletlerinden biridir. Sıklıkla kullanılır, bu sebeple düzenli oalrak temizlemek gerekir. Sizler için stand mikser nasıl temizlenir anlattık. İşte, stand mikser nasıl temizlenir:

Stand mikserleri mutfakta hayat kolaylaştıran mutfak aletlerinden biridir. Sık sık kullanılan stand mikserler oldukça büyük bir yatırımdır, ancak uygun temizlik ile ömür boyu kullanılabilir. Her kullanımdan sonra birkaç dakikanızı ayırıp silerek stand mikserinizi temizlemek artık daha az zahmetli. Ancak henüz bu alışkanlığı geliştirmemiş olsanız bile, birikmiş kiri çıkarmak ve mikserinizin yeni gibi görünmesini sağlamak için fazla çaba harcamanız gerekmez.Sizler için stand mikser nasıl temizlenir anlattık. İşte, stand mikser nasıl temizlenir:

Mikser Kısmı Nasıl Temizlenir?

  1. Stand mikserinizi temizlemeden veya çırpıcıları çıkarmadan önce fişini çekin. Her kullanımdan sonra ve temizlemeden önce stand mikserinizin fişini mutlaka prizden çekin. Mikser fişe takılıyken çırpıcılara dokunmak yaralanmaya neden olabilir.
  2. Fişi prize takılıyken cihaza su girmesi kıvılcımlara ve hatta elektrik çarpmasına neden olabilir. Kapalı olsa bile her zaman fişinin çekili olduğundan emin olun.
  3. Her kullanımdan sonra standı nemli bir bezle silin. Mikserinizin kaplamasına zarar vermeyecek bir mikrofiber veya başka bir yumuşak bez kullanın. Bezi ılık suyla nemlendirin (sabun gerekmez) ve sadece nemli olacak ve damlamayacak şekilde sıkın. Görünür toz veya kalıntı olmasa bile standın tüm yüzeylerini silin. Toz ve yağlar zamanla birikebilir.
  4. Silinmeyecek lekelere veya izlere karbonat sürün. Nemli beze az miktarda kabartma tozu vurun, ardından leke veya işarete hafifçe vurun. Leke inatçı ise kabartma tozu ile örtün ve 5-10 dakika bekletin, ardından geri gelip karbonatı silin.
  5. Yarıklardaki malzemeyi kuru bir diş fırçası veya kürdan ile gevşetin. Mikserinizin köşelerine ve yarıklarına girmek için daha gösterişli şişe fırçaları kullanabilirsiniz, ancak eski bir diş fırçası veya kürdan gayet iyi iş görecektir. Malzemeyi aralıktan çıkarmak için hafifçe fırçalayın veya toplayın, ardından nemli bir bezle silin.
  6. Altını temizlemek için mikserin kafasını geriye doğru eğin. Dövücülerinizin veya kancalarınızın takıldığı şafta nemli bir bez silin. Bezle ulaşılması daha zor olan yerlere kalkmak için kuru bir diş fırçası veya şişe fırçası kullanın.
  7. Tabanı temizlemek için mikseri yan yatırın. Karıştırma artıkları, mikserinizin tabanının altına girebilir ve bunu nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Tabandaki vidaları ve diğer küçük yarıkları temizlemek için bir diş fırçası veya kürdan kullanın.

Ek Kısımlar Nasıl Temizlenir?

  1. Çırpıcıları ve kancaları ılık, sabunlu suda elde yıkayın. Paslanmaz çelik çırpıcılarınız yoksa elde yıkayın. Alüminyum çırpıcıları bulaşık makinesine koymak oksitlenmelerine neden olur ve ellerinize ve muhtemelen yemeğinize siyah bir kalıntı bulaşır.
  2. Karıştırma kabını her kullanımdan sonra bulaşık makinesinde yıkayınız. Tüm karıştırma kaseleri, bulaşık makinesinde üst veya alt rafta yıkanabilir. Özellikle bulaşık makinesini hemen çalıştırmayı planlamıyorsanız, bulaşık makinesine koymadan önce durulayın.
  3. Lekeleri veya pası çıkarmak için kabartma tozu ve sirke karışımını karıştırın. Karıştırma kabınız veya çırpıcılarınız lekelenir veya paslanırsa, küçük bir kaba biraz kabartma tozu koyun ve içine sirke damlatın. Macun kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin, ardından kurtulmak istediğiniz leke veya pas üzerine sürün.
  4. Lekeleri veya pası çıkarmak için kabartma tozu ve sirke karışımını karıştırın. Karıştırma kabınız veya çırpıcılarınız lekelenir veya paslanırsa, küçük bir kaba biraz kabartma tozu koyun ve içine sirke damlatın. Macun kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin, ardından kurtulmak istediğiniz leke veya pas üzerine sürün.

Şunlara da göz atın;

  1. Tost makinası nasıl temizlenir?
  2. Beyaz ayakkabı nasıl temizlenir?
  3. Waffle makinesi nasıl temizlenir?
  4. Fırın tepsisi nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?