Sote Etme Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Temel Şey
Soteleme, genellikle sebzeleri ve küçük et parçalarını pişirmek için kullanılan basit ama oldukça kullanışlı bir pişirme tekniğidir. Sizler için sote etme hakkında bilmeniz gerekenleri anlattık. İşte, sote etme hakkında bilinmesi gereken 5 temel şey:

Soteleme, genellikle sebzeleri ve küçük et parçalarını pişirmek için kullanılan basit ama oldukça kullanışlı bir pişirme tekniğidir. Düzgün yapıldığında sote, yüksek ısı ve sadece az miktarda yağ kullandığından oldukça hızlı bir pişirme adımıdır. Tavada kızartma ve soteleme arasındaki fark da dahil olmak üzere sote hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Sizler için sote etme hakkında bilmeniz gerekenleri anlattık. İşte, sote etme hakkında bilinmesi gereken 5 temel şey:


Hangi Tavalar Sote İçin Uygundur?

Yüksek ısıyı ve hızlı pişirmeyi elde etmek için doğru tava stiline ve boyutuna sahip olmanız gerekir. Tava ideal olarak sığ ve makul genişlikte olmalıdır, böylece yiyeceklerin tek bir tabaka halinde pişirilmesi sağlanır. Ayrıca uygun ısı iletimini sağlamak için kalın tabanlı olmalıdır, ancak genel olarak kolayca sallanamayacak kadar ağır olmamalıdır.


Başarılı Soteleme İçin 5 Temel İpucu

1. Sebzeleri eşit şekilde kesin ve pişirin.

Sebzeleri sote ederken, hazırlık ve pişirme sırası tüm farkı yaratır. Hazırlarken, grup halinde eşit şekilde pişirebilmeleri için tüm sebzelerinizi tek tip küçük küpler veya jülyen doğranmış parçalar halinde kesmeye çalışın. Yemek pişirme zamanı geldiğinde, ilk önce havuç ve patates gibi kök sebzelerle başlayın çünkü bu yer altı sebzeler aslında daha yoğundur ve tavada biraz daha zamana ihtiyaç duyar. Ardından biber, kabak ve brokoli gibi daha hafif sebzeleri ekleyin. Bu ekstra çaba, tüm sebzelerinizin aynı derecede pişmesini sağlar.

2. Sote etmeden önce sebzeleri ve etleri kurutun.

Soteleme kuru bir pişirme yöntemidir, yani uygun şekilde kavurma ve esmerleşmenin önüne herhangi bir ilave sıvı girmeden en iyi şekilde çalışır. Bu nedenle, sote etmeyi planladığınız her şeyin (et ve sebze benzer şekilde) tavaya yanlışlıkla nemin eklenmemesini sağlamak için mümkün olduğunca kuru hale getirilmesi önemlidir. Çünkü bu nem ıslaklığa yol açar ve kimse bunu istemez.

3. Herhangi bir yiyecek eklemeden önce tavayı güzelce ısıtın.

Soteleme yüksek ısılı bir işlemdir, bu nedenle o yiyeceği iyice ve sıcak olana kadar tavaya düşürmeyin. Tavaya bir damla su ekleyin ve hemen cızırdamaya ve buharlaşmaya başlarsa, hazırsınız demektir. Şimdi tavaya az miktarda yüksek duman noktalı yağ (ayçiçeği idealdir), tereyağı eklemenin zamanı geldi. Yağ hemen parlamaya, tereyağı hafifçe köpürmeye hızla erimeye başlamalıdır. Ve bu sıcaklığı yüksek tutun. Yemeğin hızlı ve düzgün pişmesini sağlamak için sebzeleri veya etleri eklerken bu aşamada yüksek ısıyı korumak önemlidir.

4. Tavayı aşırı doldurmayın.

Bir tavayı aşırı doldurmak iyi bir soteyi mahveder. İlk olarak, çok fazla malzeme eklemek tencerenin sıcaklığını aniden düşürür ve yiyeceğin yeterince kızarmasını engeller. Sotelenecek çok miktarda yiyeceğiniz varsa, bunu gruplar halinde yapın veya birden fazla tava kullanın.

5. Sık sık sallayın veya karıştırın, ancak çok sık değil.

Eşit pişirmeyi sağlamak için soteleme, yiyeceğin tavayı sallayarak veya bir kap kullanarak sık sık tava etrafında hareket ettirilmesini gerektirir.

Şunlara da göz atın;

  1. Pişirme teknikleri
  2. Fırında pişirme hakkında bilinmesi gerekenler
  3. Boiling nedir?
  4. Confit nedir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Pratik Yılbaşı Tarifleri: Yılbaşı İçin Hazırlaması Kolay 7 Tarif
Yılbaşı Ritüelleri: Şans ve Bereket İçin 23 İlginç Ritüel
Ekonomik Yılbaşı Yemekleri: Yeni Yıla Özel 25 Düşük Bütçeli Tarif
2024 Yılında Okurlarımız Tarafından En Çok Okunan 10 Haber
Ruby Çikolatası Nedir, Nasıl Yapılır?
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu