Sirke İle Fırın Temizlenir Mi?
Fırın tatlı ve tuzlu birçok yemek pişirme işleminde kullanılır. Bu sebeple fırının temiz olmasını herkes ister. Peki fırın sirke ile ya da sirke buharı ile temizlenir mi?

Fırın tatlı ve tuzlu birçok yemek pişirme işleminde kullanılır. Sık kullanılan bu mutfak aleti elbette kullanım sonrasında kirlenir. Bu sebeple fırının temiz olmasını herkes ister. Çıkarılması güç olan inatçı yağ ve yanmış yiyecek parçacıkları nedeniyle fırın temizliği herkesin bildiği gibi korkulan bir şeydir. Ancak bunun külfetli bir iş olması gerekmez. Bu sorunu çözmek için sirkeli buhar kullanın. Bu, fırın temizliğine basitlik ve etkililik kazandıran basit bir yöntemdir.

Sirke, yağı kesebilen ve sertleşmiş gıda parçacıklarını yumuşatabilen asidik özelliklerinden dolayı güçlü bir temizlik maddesidir ve temizleme işlemini daha kolay yönetilebilir hale getirir. Bu ev malzemesi aynı zamanda antimikrobiyal özelliklere de sahip olup, sürece başka bir temizlik ve hijyen katmanı ekler. Sirke toksik değildir, bu da onu genellikle sert kimyasallar içeren ticari temizleyicilere karşı güvenli bir alternatif haline getirir. Bu, fırınınızın potansiyel olarak zararlı kimyasal kalıntılardan arınmış kalmasını sağlar, dolayısıyla yemek pişirmek daha güvenlidir. Ayrıca temizlik için sirke kullanmanın rahatlığı göz ardı edilemez. Çoğu evde temel bir malzemedir ve evde kolayca bulunmasa bile, onu herhangi bir marketten kolayca satın alabilirsiniz.

Fırınınızı sirkeli buhar kullanarak temizlemek basit bir işlemdir. Tüm kalıntıları temizleyerek ve fırın raflarını çıkararak başlayın. Daha sonra, su ve sirke karışımıyla doldurulmuş geniş, fırına dayanıklı bir kase veya tencereyi fırının içerisine yerleştirin. Oranların kesin olması gerekmez ancak bire bir oran iyi bir başlangıç noktasıdır. Kapağını kapatın ve fırını 200 dereceye kadar açın. Sirke solüsyonu kaynamaya başladıkça kapalı ortamın birkaç dakika buharı kapsamasına izin verin. Fırını kapatın ve yaklaşık 30 dakika daha kapalı kalmasını sağlayın, böylece sirke buharı tüm köşelere nüfuz ederek inatçı yağları ve yiyecek parçacıklarını yumuşatıp parçalayacaktır.

Sıcak sıvının güvenli ve sorumlu bir şekilde atıldığından emin olarak kaseyi veya tencereyi fırından dikkatlice çıkarın. Yağ ve kir artık çözüldüğünde, fırının içini bir sünger veya bez kullanarak silmeye devam edin. Kalıntıların zahmetsizce çıktığını ve kapsamlı fırçalamaya gerek kalmadan fırın yüzeylerini daha temiz bıraktığını fark edeceksiniz. Artık fırını kendi başına açık havada kurumaya bırakabilirsiniz. Sirke kokusu kısa sürede dağılacak ve pırıl pırıl temiz bir fırın elde edilecektir.

Şunlara da göz atın;

  1. Elma sirkesinin son kullanma tarihi geçer mi?
  2. Mutfağınıda sirke ile temizlemeniz gereken yerler
  3. Sirkeli suyla yıkanmak ne işe yarar?
  4. Sirke ve karbonat ile blender nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?