Semizotlu Tarifler: Semizotuyla Yapılan 15 Nefis Tarif
Semizotuyla hangi tarifler yapılır? Semizotu hangi yemeklerde kullanılır? İşte, semizotu kullanarak yapabileceğiniz 15 farklı tarif:

Semizotugiller familyasından bir bitki olan semizotu, aynı zamanda 'pirpirim' olarak da bilinir. Genellikle salata yapımında kullanılan semizotunun kökeni Ortadoğu ve Hindistan'a dayanmaktadır. Omega 3, A, B, C vitamini ve lif bakımından zengin olan bu besin, diyet listelerinde de sık sık kullanılır. Çiğ olarak tüketildiğinde sağlık açısından çok faydalı olan semizotu, çorba, et ve zeytinyağlı yemeklere de ilave edilir. Peki, semizotuyla hangi yemekler yapılır? İşte, sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz 10 semizotlu tarif:


  1. Semizotu Çorbası


Semizotu, kabak ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorba, soğuk bir şekilde servis edilir. Porsiyonu yaklaşık 75 kalori olan semizotu çorbası, yoğurt ve çörek otu ile zenginleştirilir.


  1. Cevizli ve Çilekli Semizotu Salatası


Semizotunu ceviz, çilek, avokado ve marul ile bir araya getirerek nefis bir salata yapımında kullanabilirsiniz. Düşük kalorisiyle diyet listelerine de eklenen çilekli semizotu salatasını, ara öğün olarak tüketebilirsiniz.


  1. Bulgurlu Semizotu


Omega 3 bakımından zengin olan bulgurlu semizotu yemeği, light yoğurt ile birlikte sunulur. Diyabet hastalarına da önerilen bu yemek, ortalama 85 kalori değerindedir.


  1. Keçi Peynirli ve Cevizli Semizotu Salatası


Semizotunun en lezzetli eşlikçileri keçi peyniri ve cevizdir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu salatayı, sirkeli limonlu sos ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


  1. Kıymalı Semizotlu Börek


Semizotunu hamur işi tariflerde kullanmak isteyenler için, nefis kıymalı semizotlu börek tarifini öneriyoruz. Hazır yufka ile hazırlanan bu böreği, susam serpiştirerek sunabilirsiniz.


  1. Semizotlu Yeşil Smoothie


Semizotu, muz, kivi, kinoa tohumu ve badem ile nefis bir smoothie hazırlamaya ne dersiniz? Diyet listelerinde de yer verilen semizotlu smoothie'yi sevdiğiniz meyvelerle tatlandırabilirsiniz.


  1. Semizotu Sapından Mücver


Okurumuzdan gelen semizotlu mücver tarifi, havuç, mısır unu ve maydanoz ile hazırlanır. Hazırlaması 5, pişirmesi 5 dakika olan semizotu sapından mücver, mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir.


  1. Yoğurtlu Semizotu


Semizotu denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri de yoğurtlu semizotudur. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan yoğurtlu semizotunu et ve sebze yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.


  1. Zeytinyağlı Semizotu


Semizotunu ana yemek olarak sunmak isteyenler için, zeytinyağlı semizotu tarifini öneriyoruz. Pirinç, havuç ve domates ile hazırlanan zeytinyağlı semizotunun porsiyonu, ortalama 40 kaloridir.


  1. Semizotlu Omlet


Semizotunu kahvaltılık omlet yapımında kullanmak isteyenler için, lezzetli ve pratik bir tarifimiz var. Dil peyniri, jambon ve mısır ile hazırlanan semizotlu omleti, çay eşliğinde sunabilirsiniz.


  1. Erikli Semizotu 


Anjelik erikler ile bilirkte hazrılanan semizotu yemeği tarifini ekşi tat severler çok sevecek. 


  1. Semizotlu Kiş


Bu tarifi semizotunu farklı tariflerde kullanmak isteyenler denemeli. Semizotu ile hazırlanan bu kişin harcına damak tadınıza göre eklemeler yapabilirsiniz. 


  1. Peynirli ve Meyveli Semizotu Salatası 


Bol vitaminli ve lezzetli semizotu salatası. Davet sofralarınızda içi oyulmuş ananasla servis edebilirsiniz. Ayrıca bu tarif farklı meyvelerle hazırlanarak 4 mevsime de uygundur.


  1. Semizotlu Bulgur Köftesi


Yoğurtlu semizotu ile bulgur köftelerinin uyumuna bayılacaksınız. Hazırlanan bulgur köfteleri semizotlu yoğurtlu üzerine koyularak servis ediliir.


  1. Semizotu Turşusu 


Turşu severlere farklı bir lezzet önerisiyle geldik. Semizotu turşusunu yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Ana yemek tarifleri
  2. İftar için ıspanaklı tarifler
  3. Havuçlu tarifler
  4. Enginar tarifleri
  5. Hoşaf tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kilo Vermenizi Engelleyecek 8 Besin Listesi
Kış Aylarında Saç, Cilt ve Tırnak Hasarını Onarmanın 8 Yolu
Leblebi Neye İyi Gelir ve Faydaları Nelerdir?
Her Gün 1 Bardak Kefir İçersek Ne Olur?
Mutfak Robotu Ne İşe Yarar?
Neden Bazı Meyve ve Sebzeleri Kabuklarıyla Yemelisiniz?