Şeftali Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Şeftali reçeli, kahvaltı sofralarının en sevilen tariflerinden biridir. Peki, şeftali reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte, şeftali reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken 5 püf noktası:

Şeftali, yazı iple çektiğimiz meyvelerden biri. Mis gibi kokusu ve lezzetiyle iştah açan şeftaliler, pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladı bile. Şeftaliyi sade bir şekilde tüketmeyi veya tatlı yapımında kullanmayı çok sevsek de, reçelinin yeri bir başka oluyor elbette. Ancak tam kıvamında mükemmel bir şeftali reçeli için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Hem şeker oranını iyi ayarlayabilmeniz, hem de kıvamını tutturabilmeniz için bilmeniz gerekenleri yazımızda derledik. 

Püf noktalarına geçmeden önce, şeftali reçeli tarifine göz atmayı unutmayın.

Şeftali Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Şeftali seçimi

Şeftali reçelinin en önemli ilk püf noktası, şeftali seçiminden geçiyor. Çünkü şeftaliler bazen çok şekerli, sulu veya az şekerli sert olabiliyor. Bu yüzden seçtiğimiz şeftalilerin ideal yumuşaklıkta olmasına dikkat edin ve çürük kısımları varsa mutlaka ayırın. Şeftalileri güzelce doğrayın. Reçele başlamadan önce şeftalilerin tadına bakmayı unutmayın. 1 kg hafif sulu şeftaliler için 800 gr şeker kullanabilirsiniz. Ancak şeker oranı az olsun derseniz, 1 kg şeftaliye 500 gr şeker ekleyebilirsiniz.

  1. Şeftalileri bekletin

Şeftalileri doğradıktan sonra, tencereye bir kat olacak şekilde yayın. Üzerine şekerin yarısını ekleyin. Kalan şeftalileri tekrar şekerin üzerine serpin ve kalan şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak mümkünse bir gece dinlendirin. Şeftaliler bu sayede sularını bırakacaktır.

  1. Köpükleri unutmayın

Ertesi gün şeftaliler suyunu saldığında ocağa alın ve kaynatmaya başlayın. Ara sıra karıştırın. Eğer reçelin suyu çok az geldiyse, az miktarda içme suyu ekleyebilirsiniz. Reçel pişerken üzerinde köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri tahta kaşık yardımıyla alın.

  1. Tereyağı ekleyin

Şeftali reçeli piştikten sonra, içine yarım çay kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı, doğal bir koruyucu görevi görerek reçelin uzun süre dayanmasını sağlar. Reçeli ocaktan almadan önce içinde birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Limon suyu, reçelin küflenmesini önleyecektir.

  1. Saklama

Ocaktan aldığınız şeftali reçelini, sterilize edilmiş kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapatın. Ardından kavanozları ters çevirerek oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda kilerde veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Çilek reçelinin püf noktaları nelerdir?
  2. Ahududu reçelinin püf noktaları
  3. Gül reçelinin püf noktaları nelerdir?
  4. Kayısı reçelinin püf noktaları nelerdir?
  5. Süt reçelinin püf noktaları nelerdir?
  6. Böğürtlen reçelinin püf noktaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Diyabeti Yönetmek İçin En İyi 7 Egzersiz
15 Aralık 2024 Masterchef Veda Eden İsim!
Fişekhane Kahvaltı Mekanları: 10 Farklı Mekan
Portakal Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Lavinia Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Mor Lahana Neye İyi Gelir?