Yılbaşı sofrasında şefler gibi yemekler hazırlamak isteyenler burada mı? Bu özel günde hem çok lezzetli hem de pratik mezeler hazırlamak istiyorsanız Şef Arzu Öztürk'ün tariflerini mutlaka denemelisiniz. Arzu Şef, sizler için birbirinden lezzetli ve pratik meze tariflerini paylaştı. İşte, yılbaşı sofralarınıza çok yakışacak, birbirinden leziz ve yapımı çok kolay 3 meze tarifi:
Malzemeler:
Üzeri için;
Yapılışı: Humus için haşlanmış nohut, fırınlanmış pancar, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tahin, tuz, karabiber, kavrulmuş kişniş ve kimyon tohumu, kimyon eklenir. Malzemeler blenderdan geçirilir. Humus servis tabağına alınır. Üzeri için salatalık ince jülyen şeklinde doğranır. Limon ve zeytinyağı eklenir. Humusun üzerine yerleştirilir. Kavrulmuş çamm fıstığı da ilave edilir. kırmızı biber ile kızdırılmış zeytinyağı da eklenerek servis edilir.
Malzemeler:
Pesto sos için;
Ezme için;
Yapılışı: Pesto sos için fesleğen, çam fıstığı , zeytinyağı, limon suyu ve karabiber blenderdan geçirilir. Pesto sos kenara alınır ve girit ezme için peynirler bir kapta birleştirilir. Çatal yardımı ile peynirler ezilir. Antep fıstığı ve acı yağ eklenerek karıştırılır. Pesto sos ilave edilir. Malzemeler karıştıktan sonra servis tabağına alınır. Maydanoz, antep fıstığı ve acı yağ ile servis edilir.
Malzemeler:
Sos için;
Yapılışı: Balkabakları rendelenir. Sarımsak rendelenerek balkabaklarına eklenir. Yumurtalar kırılır. İnce doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz ve nane eklenir. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir. Bir tutam kimyon eklenir. Harç karıştırılır. Un ilave edilir. Sıvıyağda mücver kızartılır. Sos için bütün malzemeler bir kap içerisinde karıştırılır. Mücver ile birlikte servis edilir.
Şunlara da göz atın;