Sebzeli Sufle Tarifleri: Tadı Damağınızda Kalacak 10 Nefis Sufle Tarifi
Sebzeli sufle nedir, nasıl yapılır? Sufle çeşitleri nelerdir? İşte, patates, pırasa ve ıspanak gibi farklı sebzelerle yapabileceğiniz 10 nefis sufle tarifi:

Sufle, kökeni 18. yüzyıl Fransız mutfağına dayanan bir tatlıdır. Sufle denildiğinde ilk akla gelen çikolatalı sufle olsa da, günümüzde farklı sebzelerin küçük kalıplarda pişirildiği ve içi akışkan bir kıvama sahip olan yemekler için de kullanılan bir terimdir. Özellikle patates, kabak ve ıspanak, sebzeli sufle yapımında en çok tercih edilen çeşitler arasında yerini alır. İşte, ana yemeklerde sunabileceğiniz 10 nefis sebzeli sufle tarifi:

  1. Patates Sufle

Patates, kaşar peyniri ve süt ile hazırlanan patatesli sufle, fırında 20 dakika pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Kullanılacak kalıplar, ısıya dayanıklı olmalıdır.

  1. Pırasalı Sufle

Pırasa, süt ve yumurta ile hazırlanan pırasalı sufle, ortalama 45-50 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Et yemeklerinin yanında servis edilebilir.

  1. Kabaklı Sufle

Kabak, beyaz peynir ve krem peynir ile hazırlanan bu sufle, yumuşak kıvamı ve hafif tadıyla, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Küçük veya büyük kalıplarda pişirilebilir.

  1. Brokoli ve Çedar Peynirli Sufle

Brokoli, çedar peyniri ve hindistan cevizi ile hazırlanan brokoli suflesi, parmesan peyniri ve mısır unu ile zenginleştirilir.

  1. Kıymalı Mısır Ekmeği Suflesi

Mısır ekmeğinin, kıyma, domates ve biber ile doldurulmasıyla hazırlanan sufle, 25 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.

  1. Ispanaklı ve Patatesli Sufle

Ispanak, patates ve lor peyniri ile hazırlanan bu sufle, sebze sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. İsteğe göre büyük borcamlarda da pişirilebilir.

  1. Biberli Sufle

Kırmızı biber, sarı biber ve rendelenmiş kaşar peyniri ile hazırlanan biberli sufle, küçük kalıplara paylaştırılır. Fırında pişirildikten sonra servis edilir.

  1. Etli Bakla Suflesi

Bakla, kuzu kuşbaşı, hamur ve sos ile hazırlanan bu sufle, 7-8 dakika gibi kısa bir sürede pişirilir. Ardından kağıt çıkarıldıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra servis edilir.

  1. Ispanak Suflesi

Ispanak, peynir, un ve süt ile hazırlanan ıspanak suflesi, mevsimin en taze ıspanaklarıyla hazırlayabileceğiniz lezzetlerden biridir.

  1. Havuçlu Sufle

Havuç, patates, muskat ve yumurta ile hazırlanan havuçlu sufle, hafif tadı ve yumuşacık kıvamıyla püre haline getirilir. Sufle kalıplarına doldurulup fırında pişirilir ve ana yemeklerin yanında servis edilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Değişik kabak yemekleri
  2. Tavuk göğsü yemekleri
  3. 5 çayı salataları
  4. Greyfurt tarifleri
  5. Sebzeli pizza tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!