Profiterol Tarifleri: Ev Yapımı 10 Farklı Profiterol Tarifi
Profiterol nasıl yapılır? Profiterol hangi ülkenin tatlısı? Profiterol çeşitleri nelerdir? İşte, Fransız mutfağından mutlaka denemeniz gereken 10 farklı profiterol tarifi:

Fransız mutfağından dünyaya yayılan profiterol, pate a choux hamuru, krema ve çikolata sosundan oluşur. Yuvarlak toplar halinde sunulan bu tatlı, soğuk bir şekilde servis edilir. İsteğe göre üzerinde farklı soslar da kullanılabilir. İşte, evde kolayca deneyebileceğiniz 10 farklı profiterol tarifi:

  1. Profiterol

Orijinal profiterol yapmak isteyenleri böyle alalım. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan bu tatlı, yaklaşık 335 kaloridir. Çikolata sosu bitter veya sütlü çikolata ile hazırlanabilir.

  1. Damla Sakızlı Profiterol

Kremasında damla sakızı kullanılan profiterol, çikolatalı sos eşliğinde servis edilir. Damla sakızı, tatlıya aroma katmak amacıyla kullanılır.

  1. Meyveli Profiterol

Ortası çilek, böğürtlen, frenk üzümü gibi meyvelerle süslenen meyveli profiterol, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. Ortasında kullanılan meyve seçimi, tamamen damak zevkinize bağlıdır.

  1. Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol

Çikolata soslu dondurmalı profiterolü diğerlerinden ayıran en önemli özellik, ortasında krema yerine vanilyalı dondurma kullanılmasıdır. Yaz ayları için idealdir.

  1. Çilek Soslu Profiterol

Krema ve hamuru aynı şekilde hazırlanan bu profiterol, çilek sosu ile lezzetlendirilir. İsteğe göre çilek sosunu hazır alabilir veya evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

  1. Yalancı Profiterol

Okurumuzdan gelen bu tarif, bisküvi, elma ve yulaf ezmesi ile hazırlanır. Hamur kullanılmadığı için düşük kalorilidir.

  1. Fıstık Kremalı Profiterol

Ortası antep fıstıklı krema ile doldurulan profiterol, orijinaline göre daha hafiftir. Çikolata sosu servis esnasında eklenebilir.

  1. Ballı Profiterol

Ortalama 50 dakikada hazırlanan ballı profiterolün hamurunda şeker yerine bal kullanılır. Pişirme işleminden sonra üzerine bal gezdirebilirsiniz.

  1. Beyaz Çikolata ve Antep Fıstıklı Profiterol

İç harcında ahududu, üzerinde ise beyaz çikolata ve antep fıstığı kullanılan bu tatlı, profiterolü farklı şekilde denemek isteyenler için idealdir.

  1. Frambuazlı Profiterol

Hem dolgusunda, hem de üzerinde frambuaz kullanılan frambuazlı profiterol, genellikle yaz aylarında tercih edilir. Çay veya kahve eşliğinde sunulabilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kadayıflı tatlılar
  2. Crumble tarifleri
  3. Pavlova tarifleri
  4. Farklı sütlaç tarifleri
  5. Kirazlı tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?