Portakal, limon ve mandalina gibi turunçgiller, C vitamini içeriğiyle bilinir. Özellikle kış aylarında tüketilen bu meyveler, sağlık açısından çok faydalıdır. Sadece suyu değil, aromatik kabukları da ferahlatıcı bir tat için fırınlanmış ürünlere ve salatalara eklenir. Bu iki parlak renkli ekşi lezzet aynı zamanda C vitaminiyle doludur. Peki, portakalın mı yoksa limonun mu diğerinden daha fazla C vitamini içerdiğini hiç merak ettiniz mi?
Limon ve portakal, ikisi de Rutaceae ailesine ait turunçgillerdir. Az çok benzer besinsel özelliklere sahiptirler. C vitamini, her iki meyvenin de en temel unsurlarından biridir.
Bu iki meyvenin de neredeyse aynı miktarda C vitamini vardır. Ancak, portakalın C vitamini içeriği limondan biraz daha yüksektir. Şaşırmayın, portakalın narenciye kabuğunda limondan daha fazla C vitamini bulunur. Aksine, çiğ limon suyunun C vitamini içeriği portakalınkinden daha yüksektir.
Bu nedenle, portakal veya limon olsun, C vitamini takviyesi için bu meyvelerden herhangi birini alabilirsiniz. Sadece ekstra C vitamini dozu için kabuklarını yemeğinize eklemeyi unutmayın. Kabuğu içeceklerinize ve hatta keklerinize ekleyebilir ve keskin aromasının tadını çıkarabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;