Peynir Nasıl Saklanır?
Öğünlerin vagzeçilmez lezzeti peynirin saklama yöntemlerinden bahsedeceğiz. İşte, 2 farklı peynir saklama yöntemi:

Peynir genellikle her insanın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Farklı türleri ile her öğünün vazgeçilmez lezzetidir. İster kahvaltıda, salatalarda, makarna ya da daha birçok farklı tarifte kullanılabilir. Bu sebeple genellikle peynirler toplu alınır. Peynir hayvansal bir ürün olduğundan dolayı hızlı bozulur. Bu sebeple doğru koşullarda saklamak gerekir. Çoğu peynir genellikle kağıda, plastiğe ya da cam kavanozda saklanabilir. Daha yumuşak peynirler ise sıvı içerisinde saklanabilir. Sizlere peynir saklama yöntemlerinden bahsedeceğiz.  İşte, 2 farklı peynir saklama yöntemi:


Sararak Peynir Nasıl Saklanır?

  1. Peyniri orijinal plastik ambalajından çıkarın. Plastik ambalaj içinde vakumla kapatılmış peyniri orijinal ambalajında bırakmak kötü bir fikirdir. Peyniri boğar ve ona plastik bir tat verebilir. Peynir parçasını yavaşça açın ve saklamak için ambalajından çıkarın.
  2. Peynirinizi koklayın veya tadın. Kimyasal bir tat varsa, tüm peynir parçasının etrafındaki ince bir üst tabakayı kazımak için bir bıçak kullanın. Bu, plastik ambalajdan etkilenen peynir alanını kaldıracaktır.
  3. Şarküteri veya peynir satıcısından peynir aldıysanız ve zaten yağlı kağıt veya peynir kağıdına sarılmışsa bu adımı atlayın.
  4. Peynir kağıdına, yağlı kağıda veya parşömen kağıdına sarın. Bir kağıt yaprağını yırtın ve tezgahın üzerine düz bir şekilde koyun. Açılmamış peynir bloğunu ortasına yerleştirin. Kağıdı peynirin üzerine düz bir şekilde oturacak şekilde katlayarak, peynirin etrafına katlayın. Peynirin tamamen kaplandığından emin olun.
  5. Peyniri, satın aldığınız tür ve tarihle etiketleyin. Peyniri kaplayan kağıda doğrudan yazmak için kalıcı bir işaretleyici kullanın veya üzerine bir etiket yapıştırın. İçinde ne tür peynir olduğunu ve ne zaman satın alındığını belirtin. Buzdolabınızda birden fazla peynir varsa bu özellikle önemlidir, böylece istediğinizi bulmak için hepsini açmak zorunda kalmazsınız.
  6. Kağıt kaplı peyniri streç filme sarın. Peynirinizin buzdolabının aromalarını emmemesi için ek koruma olarak bir kat plastik ambalaj ekleyin. Kapalı, etiketli peynir parçasını plastik bir örtü üzerine koyun ve yuvarlayın. Kağıdın altındaki hiçbir yeri açıkta bırakmayın.
  7. Peyniri asla doğrudan streç filme sarmayın. Peynir, çok sıkı sarılmaktan sadece daha fazla bakteri üremekle kalmaz, aynı zamanda plastikten lezzet ve kimyasalları da emer.
  8. Peyniri buzdolabında bir çekmecede 1 aya kadar saklayın. Rafta değil çekmecede olduğu sürece peyniri hangi çekmeceye koyduğunuz önemli değil. Çekmeceler daha yüksek nem ile daha sıcaktır, bu nedenle peynir kurumaz. Yaklaşık 8 gün sonra veya bir koku fark ederseniz atın. Daha sert peynirler, daha yumuşak peynirlerden daha uzun süre dayanır.
  9. Çekmecede boş yeriniz yoksa, sarılmış peynirlerinizi saklamak için büyük bir plastik veya cam kap kullanın. Bir kapakla sıkıca kapatın.
  10. Kavun veya soğan gibi keskin kokusu olan yiyeceklerin yanına peynir koymaktan kaçının. Peynirin lezzetini etkileyecektir.


Su İçerisinde Peynir Nasıl Saklanır?

  1. Gerekirse yumuşak peynirinizi sıkıca kapatılmış bir kaba aktarın. Nemi hapsetmek ve tuzlu suyun buharlaşmasını önlemek için tamamen hava geçirmez plastik veya cam bir kaba ihtiyacınız var. Orijinal kap yeterince sıkıysa peyniri içinde bırakın. Ancak açtıktan sonra iyice kapanmıyorsa peyniri tamamen kapatılabilen bir kaba alın.
  2. Yeni bir kaba taşırsanız, kabı kalıcı bir işaretleyici veya çıkartma ile etiketlediğinizden emin olun. Peynirin türünü ve satın aldığınız tarihi not edin, böylece ne kadar süre saklamanız gerektiğini bilirsiniz.
  3. Peynirinizi aktarırken orijinal sıvıyı da yeni kaba aktarın. 
  4. Peyniri en fazla 2 hafta boyunca bir buzdolabı çekmecesinde saklayın. Buzdolabınızdaki çekmeceler en tutarlı sıcaklık ve neme sahiptir, böylece peynir çok soğumaz veya çok kurumaz. En iyi çekmece, buzdolabının dibine en yakın olanıdır. İdeal olarak, peynir muhafazası için buzdolabınızın sıcaklığı 2-7 derece olmalıdır. 
  5. Peyniriniz bozulmadan tüketmekte sorun yaşıyorsanız, peynirleri daha küçük miktarlarda almayı düşünün.

Şunlara da göz atın;

  1. Peynir altı suyu nasıl yapılır?
  2. Kaliteli peynir nasıl saklanır?
  3. En sağlıklı peynir çeşitleri
  4. Küflü peynir çeşitleri

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Baby Shower İçin 12 İkramlık Tarif
Krem Şantili Tarifler: Mutlaka Denemeniz Gereken 15 Nefis Tarif
Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir? 8 Adımda Süper Dekor
Havuçlu Kekinize Lezzet Katacak 10 Malzeme
Ayva Tatlısı Yaparken Bilmeniz Gereken 7 Püf Noktası
Yumurtasız Kahvaltı Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 10 Tarif