Patlıcan Nasıl Dondurulur?
Patlıcan mutfaklarda en sık kullanılan sebzelerden biridir. Fazla aldıysanız ya da mevsiminde taze patlıcanları dondurmak istiyorsanız sizlere patlıcan nasıl dondurulur anlattık. İşte, patlıcan nasıl dondurulur:

Patlıcan mutfaklarda en sık kullanılan sebzelerden biridir. Tariflerde sevilerek kullanılır. Patlıcanı çözdükten sonra pişirmeyi düşünüyorsanız dondurulabilir. Patlıcanı dondurmak için, dondurucuya koymadan önce temizlemeniz, dilimler halinde kesmeniz ve haşlamanız gerekir. Alternatif olarak, fırında patlıcan veya parmesan patlıcan dilimlerini de dondurabilirsiniz. Bu yazıda, bu yöntemlerin her birini kullanarak patlıcanın dondurulması sürecinde size rehberlik edecektir.

1. Adım: Patlıcanın Hazırlanması

  1. Taze patlıcan seçin. Patlıcan ne kadar taze olursa, dondurulduktan sonra o kadar iyi dayanır.
  2. Patlıcanı yıkayın. Patlıcanı soğuk akan su altında durulayın, kiri ve kalıntıları temizlemek için parmaklarınızla hafifçe ovalayın.
  3. Patlıcanı dilimler halinde kesin. Patlıcan 8,5 mm kalınlığında derisiz dilimlere ayrılmalıdır.

2. Adım: Patlıcanın Haşlanması

  1. Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Tencerenin kabaca 2/3'ü su ile doldurulmalıdır. Yüksek ateşte ocakta kaynamaya ayarlayın. Kaynayan suya limon suyu ekleyin. Kullanılan her 4 litre su için suya 1/2 bardak (125 ml) limon suyu dökün.
  2. Büyük bir kase buzlu su hazırlayın. Su kabı, patlıcanları haşlamak için kullanılan tencere kadar büyük olmalıdır.
  3. Patlıcanı haşlayın. Patlıcan dilimlerini kaynayan suya atıp 4 dakika haşlayın.
  4. Patlıcanı hızlıca buzlu suya aktarın. Patlıcanlar haşlandıktan sonra delikli bir kaşık yardımıyla dilimleri kaynar sudan alıp buzlu suya atın.
  5. Patlıcan dilimlerini süzün. Oluklu bir kaşıkla buzlu sudan çıkarın ve bir kevgir içinde veya birkaç kat temiz kağıt havlu üzerinde süzün.

3. Adım: Patlıcanın Dondurulması

  1. Patlıcan dilimlerini dondurucuya uygun bir kaba yerleştirin. Dondurucu için güvenli bir plastik yeniden kapatılabilir çanta veya dondurucu için güvenli bir plastik kap kullanabilirsiniz.
  2. İstenirse, dilimleri plastik sargı veya dondurucu ambalajı ile ayırın. Gelecekte patlıcan dilimlerini ayrı ayrı kullanmayı planlıyorsanız, iyi drene edilmiş dilimleri, değişen plastik sargı veya dondurucu kağıt katmanlarıyla katmanlamalısınız.
  3. Kullanıma hazır olana kadar dondurun. Tipik olarak, donmuş patlıcan yaklaşık 9 ay boyunca iyi kalır.

Alternatif Yöntemler

  1. Patlıcanı dondurmadan önce pişirin. Patlıcanı dondurmanın bir başka yolu da önceden pişirilmiş haldedir.
  2. Patlıcan Parmesan için dilimler hazırlayın. Patlıcan Parmesan için patlıcan kullanmayı planlıyorsanız, patlıcan dilimlerini galeta ununa bulayıp pişirmeden dondurabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Patlıcanı dondurmalı mısınız?
  2. Patlıcanın kararmaması için ne yapılır?
  3. Patlıcanın çekirdekleri nasıl çıkartılır?
  4. Patlıcan nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?