Kızartma tarifleri, Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alır. Özellikle kısa sürede pişirilmesiyle, çalışanların en çok tercih ettiği yöntemlerden biridir. Ayrıca yaz aylarında da klasik yemekler yerine kızartmalara daha çok yer verilir. Patatesten sonra en çok kızartması yapılan sebze ise patlıcandır. Patlıcan, yapısı nedeniyle çok fazla yağ çeker. Bu sebze özellikle karnıyarık, musakka gibi yemeklerin içinde kullanılacaksa, çok yağlı olması yemeğin tadını kötü etkiler. Tam da bu yüzden, patlıcan kızartırken yağ çekmesini önleyecek püf noktalarını yazımızda derledik. İşte, patlıcan kızartırken yağ çekmemesi için dikkat edilmesi gerekenler:
Yemeğe başlarken yapmanız gereken ilk adım, patlıcanları yıkamaktır. Patlıcanı alacalı bir şekilde soyduktan sonra, bütün bir halde tuzlu suyun içerisinde bekletin. Acı suyu bu şekilde çıktıktan sonra suyu boşaltın ve patlıcanları istediğiniz gibi dilimleyin. Ardından tekrar tuzlu soğuk su hazırlayarak patlıcan dilimlerini içerisinde bekletin. Suyun rengi değiştiğinde, patlıcanları suyun içerisinden alabilirsiniz. Kızartma yapımında genellikle ayçiçek yağı kullanılsa da, aslında zeytinyağı besinlerin daha az yağ çekmesini sağlar. Yüksek ısılara dayanabildiği için, lezzeti de yerinde olacaktır. Yağın içerisine 1 çay kaşığı sirke ekleyin. Sirkeyi, yağ kızmadan ve yağı ocağa almadan önce eklemeniz önemli. Sudan çıkarttığınız patlıcanları kağıt havlunun üzerine alarak sudan arındırın ve kurulayın. Üzerine bir miktar tuz ekleyin. Yağ kızınca, tuzladığınız patlıcanları yağa atarak kızartın. Kızartma işlemini orta veya yüksek ateşte yapın. Kısık ateş, patlıcanın daha fazla yağ çekmesine neden olur. Kızarttığınız patlıcanları kevgir yardımıyla süzerek ocaktan alın. Servis tabağına kağıt havlu serin. Çıkarttığınız patlıcanları kağıt havlunun üzerine koyarak fazla yağın süzülmesini bekleyin. Kızarttığınız patlıcanları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. Şunlara da göz atın;