Patates yemeği birçok farklı versiyonda yapılabilir. Türk mutfağında sıklıkla tüketilir. Kıymalı patates, soslu patates, patates salatası gibi birçok tarifte kullanılan patates, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Klasik bir patates yemeğinde soğan, sarımsak, salça ve patates kullanılır. İsteğe göre tavuk, kıyma ya da et eklenebilir.
Türk mutfağının klasik ve sevilen lezzetlerinden tarhana çorbası birçok yemeğin tamamlayıcı olduğu gibi patates yemeği ile de güzel bir uyum sağlayacaktır. Yemeğiniz yanınıza ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız, ev yapımı yoğurdu mutlaka denemelisiniz. Besin değerlerinin yanı sıra lezzeti ile güzel bir uyum sağlayacaktır. Sebzeli bulgur pilavı patates yemeğinin en iyi tamamlayıcılarından biridir. Aynı tabakta yan yana servis edebilirsiniz. Bulgur pilavına alternatif olarak arpa şehriye pilavını deneyebilirsiniz. Yarım saatte hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir pilav türü. İnce ince küp şeklinde kıyılan salata malzemelerinin ceviz ve nar ekşisi ile tatlandırılmasıyla hazırlanan gavurdağı salatası, patates yemeğine yakışan lezzetlerden biridir. Patates yemeğinin yanına serinletici eşlikçi sevenler yoğurt, sarımsak ve nane ile hazırlanan haydariyi mutlaka denemelisiniz. Acılı ve domatesli makarna, patates yemeği ile güzel bir uyum sağlar. Turşu tarifleri, özellikle kış aylarında sık sık sofralardaki yerini alır. Yemeklerin yanında sunulan turşular, patates yemeği ile çok yakışır. Sağlık yararları ile bilinir. Havuç, brokoli ve karnabahar ile hazırlanan bu salata doyurucu ve sağlıklı bir tamamlayıcı olacaktır. Patates yemeğinin yanına ferahlatıcı bir alternatif arayanlar cacık yapmayı mutlaka denemelidir. Salatalık, yoğurt ve tuz ile hazırlanan bu lezzet patates salatasına çok yakışacaktır. Şunlara da göz atın;