Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir?
Omega 6 doymamış bir yağ asididir. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Dışarıdan takviye şeklinde alındığı gibi beslenme düzeninize eklediğiniz besinler ile Omega 6 ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. İşte, Omega 6 içeren besinler:

Omega-6 yağ asitleri sağlıklı bir diyetin önemli bir bileşenidir. Fındık, tohum ve bitkisel yağlar gibi birçok besleyici gıdada bulunur. Bu yağların çeşitliliğini uygun bir dengede almak genel sağlığı destekler. Bu yazıda sizlere omega 6 açısından zengin besinlerden bahsedeceğiz. Sağlığınız için beslenme düzeninizin içerisinde bu besinlere yer verebilirsiniz.

  1. Ceviz


Ceviz, manganez, bakır, fosfor ve magnezyum dahil olmak üzere lif ve mineraller gibi önemli besinlerle dolu olan popüler bir kuruyemiştir. Ceviz, besleyici bir atıştırmalık olarak tek başına tüketilebilir veya bu öğünlerin besin içeriğini artırmak için salata, yoğurt veya yulaf ezmesi üzerine serpilebilir.

  1. Aspir Yağı


Aspir yağı, aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen yaygın bir yemeklik yağdır. Diğer bitkisel yağlar gibi, aspir yağı da kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek bir tür yağ asidi olan tekli doymamış yağ asitleri açısından yüksektir. Aspir yağı, kızartmalarda, unlu mamullerde, salata soslarında ve soslarda kullanılmasını harika kılan nötr bir tada sahiptir.

  1. Tofu


Tofu, soyadan elde edilen süt ile yapılmış bir peynirdir. Tofu karıştırarak, salataların üzerine serperek veya ana yemeklerinizde tüketerek beslenme düzeninize dahil edebilirsiniz. 

  1. Ay Çekirdeği


Ayçekirdeği, ayçiçeği bitkisinin başından hasat edilen besleyici tohumlardır. Özellikle E vitamini ve selenyum dahil olmak üzere, her ikisi de hücre hasarına, iltihaplanmaya ve kronik hastalığa karşı koruma sağlayan antioksidanlar gibi davranan önemli vitamin ve mineraller bakımından yüksektir.

  1. Yer Fıstığı Ezmesi


Fıstık ezmesi, kavrulmuş yer fıstıklarından ezilerek yapılan bir kremadır. Sadece sağlıklı yağlar ve protein açısından zengin değil, aynı zamanda niasin, manganez, E vitamini ve magnezyum gibi temel besinlerle yüklüdür.

  1. Avokado Yağı


Avokado yağı, avokadonun kendisinden elde edilen bir yağdır. Avokado yağı ayrıca yüksek bir duman noktasına sahiptir, bu da parçalanmadan veya oksitlenmeden yüksek sıcaklıklara dayandığı anlamına gelir. Bu, fırınlama, kavurma, sote ve kızartma gibi yüksek ısıda pişirme yöntemleri için idealdir.

  1. Yumurta


Yumurtalar bir dizi önemli besin maddesiyle dolu oldukları için beslenme düzeninizde lezzetli, besleyici ve çok yönlü bir katkı olabilir. Genellikle çırpılmış, kızartılmış veya haşlanmış olarak tüketilmelerine rağmen, yemeklerinizi karıştırmak için kahvaltınızda, sandviçlere, güveçlere ve salatalara da eklenebilirler.

  1. Badem


Badem, lezzetli ve besleyici bir kuruyemiştir. E vitamini, manganez ve magnezyum ile birlikte harika bir protein ve lif kaynağıdır. Bademi sade olarak, salatalar ile birlikte ya da badem ezmesi olarak tüketebilirsiniz.

  1. Kaju


Kaju, her porsiyon bakır, magnezyum ve fosfor dahil olmak üzere mikro besinler açısından zengindir. Kajuyu atıştırmalık olarak tüketebilir ya da krema haline getirerek beslenme düzeninize sokabilirsiniz.


Şunlara da göz atabilirsiniz;

  1. Omega 3 hangi besinlerde bulunur?
  2. Omega diyeti nasıl yapılır?
  3. B6 vitamini içeren besinler nelerdir?
  4. D vitamini eksikliği nasıl anlaşılır?
  5. F vitamini içeren besinler nelerdir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Alman Yemekleri: Alman Mutfağından 25 Farklı Tarif
Yer Elması Nasıl Yetiştirilir?
Zerdeçal Kahvesinin Faydaları Nelerdir?
Brüksel Lahanası Nasıl Temizlenir ve Soyulur?
Kardeş Mutfaklar'dan 6 Nefis Tarif
2 Kasım Masterchef 2024: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?