Mevsiminde beslenmek sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biridir. Ocak ayı sebzeleri; pırasa, brokoli, karnabahar, ıspanak, kereviz, yeşil kabak, kırmızı lahana, beyaz lahana, kırmızı turp, pazı, brüksel lahanası, havuç, pancar ve şalgam olarak sıralanabilir.Sizler için Ocak ayı sebzeleri ile hazırlanan lezzetli tarifleri derledik. İşte, ocak ayı sebzeleri ile hazırlanan 10 tarif:
Pazı, havuç, patates ve kereviz ile hazırlanan bu çorba, sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Vitamin deposu olarak da bilinen pazı çorbasını, kış aylarında sık sık tüketebilirsiniz. Kahvaltı sofralarında yeni tatlar denemek isteyenler için, patates ve yumurta ile zenginleştirilmiş pazı tarifini öneriyoruz. Bu yemeği hazırlarken yumurtaları bütün olarak bırakabilir veya pazıyla birlikte karıştırabilirsiniz. Soğangiller ailesinden pırasa yemeği pişerken evinizi nefis bir koku salacak. Pırasa denildiğinde genellikle zeytinyağlı pırasa ya da pırasa böreği gelse de, nefis mi nefis kıymalı pırasa yemeğine bayılacaksınız. Tatlı tuzlu karışık bir lezzette sahip olan pırasalı mençi et yemeklerinizin yanına çok yakışacaktır. Dilerseniz meze olarak tüketebilirsiniz. Kerevizin en yaygın kullanım şekillerinden biri de salata yapımında kullanmaktır. Rendelenmiş kereviz, ceviz içi ve yoğurt ile hazırlanan bu salatayı, tavuk ve et yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz. Soya sosu, tavuk ve kerevizin birleşimi damak tadınıza çok uyacak. Yanında makarna ya da pilav ile servis edebilirsiniz. İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan risottoyu, bu kez pancar ile hazırladık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Rengi ile oldukça ilgi çekici olan rissottoyu sofralarınıza dahil edebilirsiniz. Pancarı farklı malzemelerle bir araya getirip blenderdan geçirerek püre kıvamına getirin. Hazırladığınız bu sosu spagettinin üzerinde gezdirerek nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz. Beşamel sosa bulanarak pişirilen karnabahar, okurlarımız tarafından en çok ilgi gören tariflerden biridir. Havucu, sade bir şekilde sunmak isteyenleri böyle alalım. Baharatlı sosla hazırlanan zeytinyağlı havuç dilimlerini, sebze ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz. Şunlara da göz atın;