Vitamin Deposu Olarak Bilinen Mandalinayla Yapılan 13 Nefis Tarif
Mandalinalı tarifler: Mandalinayla hangi tarifler yapılır? Kış meyvesi olarak bilinen mandalinayla kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli ve farklı 13 vitamin deposu tarif:

Mandalina, ılıman iklimde yetişen turunçgiller familyasına ait bir meyve. Turuncu, sarı renklerde olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Ülkemizde en çok Akdeniz, Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde ve Karadeniz Bölgesi’nde Artvin ve Rize'de yetiştirilmektedir. Mandalina, portakala nazaran daha yumuşak kabuklu bir meyvedir. Meyve olarak tüketildiği gibi suyu sıkılarak içilebilir. Tüm turunçgiller gibi sıcağı sever. Ama soğuğa karşı dayanımı portakal, limon gibi turunçgillerden daha yüksektir, özellikle de satsuma (Rize mandalinası) cinsi. 

Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Mandalinanın tangerina, nova, kinnow, fremond, klausellina, robinson, okitsu, satsuma, ankor, klemantin, fortune, yerli, lee, fairchild marisol, minneola, ortanik, kara, ovari gibi çeşitleri bulunur. 

Mandalinanın Faydaları Nelerdir?

Mandalinanın faydalarına gelince; zengin C ve B vitamini içerir. Kanı temizler, hastalıklara özellikle de gribe karşı koruyucudur. Damar sertliği ve felçli hastalara faydalıdır. Bağışıklık sistemini korur. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürmede faydalıdır. Peki, mandalina hangi tatlılarda kullanılır? İşte, kış aylarında sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken vitamin deposu mandalinayla yapabileceğiniz 13 basit tarif:

  1. Mandalinalı Altüst Kek


Mandalinayı sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için, şık görünümü ve lezzetiyle tadı damağınıza kalacak bir tarifimiz var. Mandalinalı altüst keki, hem mandalina dilimleri, hem de mandalina marmelatı ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Mandalinalı Mini Tart


Çay saatlerinin en keyifli eşlikçilerinden biri olan tartı, bu kez mandalina ile hazırlıyoruz. Tarifte mandalina kremasına ek olarak papatya kreması da kullanılmaktadır. Özellikle görünümü ile herkesi kendine hayran bıraktığını söylemeden edemeyiz.

  1. Mandalinalı Makaron


İtalyan asıllı Fransız tatlısı olan makaron, renkli bisküvilere verilen isimdir. Makaron yapımında hem hamur, hem de krema farklı renklerde sunulur. Mandalinalo makaronları 40 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Mandalina Dolgulu Barlar


Bar, kuru meyve ve kuruyemişlerle hazırlanan bir atıştırmalık çeşididir. Mandalina dolgulu barları, atıştırmalık olarak çay saatlerinde sunabilir, okulda ve iş yerinde afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Mandalina Reçeli


Yalnızca 4 malzeme ile kahvaltı sofralarını renklendirmek mümkün. Kış aylarının favori lezzetlerinden biri olan mandalina reçelini, şeker, su ve limon suyu ile kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Bitter Çikolatalı Mandalina


Çikolata ödüllü Gamze Baş'tan nefis bir tarif önerimiz var. Bitter çikolatalı mandalina yapımı için, mandalina dilimlerini kurutup erimiş çikolataya batırmanız yeterli.

  1. Mandalina Soslu Muhallebi


Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan muhallebiyi, bu kez mandalina aroması ile tatlandırdık. Mandalina soslu muhallebiyi 25 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Beyaz Çikolatalı Mandalina


Mandalinalı tatlılar arayanlar için, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle tadına doyamayacağınız bir önerimiz var. Mandalina jölesi ve beyaz çikolata ile hazırlanan bu tatlıyı, kendi zevkinize göre zenginleştirebilirsiniz.

  1. Mandalinalı Pasta


Özel günlerde kendi elleriyle pasta hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Mandalina, krem şanti ve labne peyniri ile hafif bir pasta hazırlayabilir, sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz.

  1. Mandalinalı Salata


Mandalinayı yalnızca tatlı yapımında kullanmak istemiyorsanız, düşük kalorili mandalinalı salata tarifini öneriyoruz. Yaban mersini, bal ve badem ile hazırlanan mandalina salatası, diyet listelerinin de favorisi olacak.

  1. Kahveli, Fındıklı, Mandalinalı Kurabiye


Klasik kurabiye tariflerinden sıkılanlar için, kahve, fındık ve mandalina ile hazırlayabileceğiniz bir tarifi sizlere sunuyoruz. Mandalinalı kurabiyeleri, 30-35 dakika gibi bir sürede hazırlayarak sofraların baş köşesine yerleştirebilirsiniz.

  1. Mandalinalı Kek


Yumuşak pandispanyası, yoğun kreması ve mandalina dilimleriyle kahvenin yanında sunabileceğiniz mandalinalı kek tarifine göz atmayı unutmayın.

  1. Zencefilli Mandalina Şurubu


Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek isteyenler için, içinizi ısıtacak bir tarifimiz var. Karanfil, mandalina, zencefil ve tarçın ile hazırlanan bu şurubu, portakal aromasıyla tatlandırmayı unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Meyveli tatlılar
  2. Portakal nasıl kurutulur?
  3. Portakallı tatlı tarifleri
  4. Ayvalı tarifler
  5. Elmalı tatlı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!
Kilo Vermek İçin Öğle Yemeği Nasıl Olmalı?