Neden Vücudumuza Lahana Yaprağı Sarmalıyız?
Lahana yapraklarını vücuda sarmak, eski zamanlardan beri uygulanan yöntemlerden biridir. Peki, neden lahana yapraklarını vücudumuza sarmalıyız? İşte, cevabı:

Lahana, yemek yapımında sık sık kullanılan besinlerden biridir. Çocukların pek sevmediği bu besin, aslında sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ancak lahananın faydaları yalnızca tüketmekle değil, yapraklarını vücuda sarmakla da etkilidir. Eğer daha önce kadınların göğsüne veya dizine lahana yapraklarını sardığını duyduysanız ve bunu neden yaptıklarını bilmiyorsanız, sizi böyle alalım. 



Lahana Yaprakları Neden Vücuda Sarılır?

  1. Göğüs ağrıları için: Özellikle yeni doğum yapan ve emziren kadınların zaman zaman göğüslerinde hissettikleri ağrılara karşı lahana yaprakları birebirdir. Göğüs ağrılarını hafifletmek için lahana yaprakları soğuk suyla yıkanır ve sağları kesilir. İkiye bölünen yapraklar sütyenin içine göğsü kavrayacak şekilde yerleştirilir. Ortalama 20 dakika sonra yapraklar ısınır ve bu bölgeden çıkartılır. Lahana yapraklarının göğüs ağrıları üzerindeki etkisini kısa sürede görebilirsiniz.
  2. Bacak ve kol şişlikleri için: Gün içinde elinizi, kolunuzu veya bacağınızı bir yerlere çarpıyorsanız ve sonrasında oluşan ağrılı şişliklerle uğraşmak zorunda kalıyorsanız lahana yapraklarından faydalanabilirsiniz. Bölgedeki şişlik ve ağrılardan kurtulmak için o bölgeye lahana yaprakları sarabilir ve buz kompresi uygulayabilirsiniz.
  3. Baş ağrısı için: Gün içinde en sık karşılaştığımız sorunlardan biri de baş ağrılarıdır. Bu durumda yapmanız gereken ise lahana yapraklarını başınıza sarmak ve düşmesini önlemek için bir şapka yardımıyla tutturmaktır. Ağrınızın hafiflediğini hissettiğinizde yaprakları çıkartabilirsiniz.
  4. Tiroid bezleri için: Eğer tiroid bezinizde bir sorun varsa boğaz bölgesine lahana yaprağı sarın ve bandajla çok sıkmayacak ve rahatsız etmeyecek şekilde sabitleyin. Gece bu şekilde beklettikten sonra sabah yaprakları çıkartabilirsiniz.
  5. Eklem ve diz ağrıları için: Bacaklarda oluşan ödemi kısa süre içinde atmak ve eklem ağrılarını hafifletmek için, lahananın antioksidan özelliğinden faydalanabilirsiniz. Ağrılı bölgeye lahanayı sararak 30 dakika bekletin. Ardından yaprakları çıkartabilirsiniz.


Önemli Not: Bu yöntemi denemeden önce mutlaka doktora danışın.


Şunlara da göz atın;

  1. Neden baş ucuna limon koymalısınız?
  2. Neden yatağınıza karbonat dökmelisiniz?
  3. Neden yoğurt suyunu dökmemeliyiz?
  4. Neden bulaşık makinesine limon koymalıyız?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları