Hava fritözlerine yönelik en büyük çekimlerden biri, yağlı ve rahat yiyecekleri, onu isteyenler için biraz daha sağlıklı hale getirme yetenekleridir. Ancak, en sevdiğimiz peynir yüklü atıştırmalıkları fritözde yapmanın mümkün olması, bunu yaparken dikkatli olmamamız gerektiği anlamına gelmez.
Her şeyden önce: Peynirli bir yemeği daha sağlıklı hale getirmek için fritöz kullanıyorsanız, kullandığınız peynirin türüne dikkat edin. Bazı peynirler sandığımızdan daha besleyici, elbette. Ancak, kullandığınız tarif Amerikan peynirini gerektiriyorsa - ister fritöz ister yağlı tava kullanıyor olun - o kadar da sağlıklı olmayan bir içeriğe sahiptir. Özel işlenmiş peynir çeşidinin etkileyici miktarda protein içermesine rağmen, aynı zamanda doymuş yağ ile yüklü olduğunu belirtiyor.
Havada kızartılmış ikramınız için başka bir tür peynir kullanıyor olsanız bile, denemeden önce oradaki tariflere bakmanız da tavsiye edilir. Izgara peynir için buldukları tarifte bir ton tereyağı kullanılmış ve hava fritözü kullanmanın sağlığa olan faydalarından herhangi biri etkili bir şekilde ortadan kaldırılmıştır. Bu sebeple sağlık için hava fritözü kullanıyorsanız kullandığınız peynirin türüne ve içerdiği besin değerlerine dikkat etmelisiniz.
Bununla birlikte, çoğumuz zaman zaman sevimsiz bir atıştırmayı severiz ve kullandığımız tariflere dikkat ettiğimiz sürece, fritöz yemeği daha hafif hale getirmeye yardımcı olabilir. Ancak yine de dikkatli ilerlemek için iyi bir neden var.
Havayla kızartılan peynire karşı uyarıda bulunmak gerekir. Peynirin inanılmaz derecede çabuk eridiğine dikkat çekmeliyiz, peyniri etkili bir şekilde yerinde tutan yiyeceklere yapışmayı öneriyor. Bu sebeple hava fritözünde peynirli bir yiyecek pişirecekseniz hava fritözüne uygun yağlı kağıt kullanmalısınız. Makinanızı koruduktan sonra peynir türüne de dikkat ederek uygun peynir ile kızartma yapabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;