Neden Ekşi Kremayı Dondurucudan Uzak Tutmalısınız?
Tipik olarak, buzdolabınızda bozulabileceğini düşündüğünüz bir ürün varsa veya sadece biraz daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız, çözüm onu dondurmaktır. Bazı gıda ürünleri ise dondurulmamalıdır. Neden ekşi kremayı dondurucudan uzak tutmalısınız?

Tipik olarak, buzdolabınızda bozulabileceğini düşündüğünüz bir ürün varsa veya sadece biraz daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız, çözüm onu dondurmaktır. Dondurucu, etlerin, çorbaların, sosların ve hatta bazı ürünlerin raf ömrünü haftalarca hatta aylarca uzatabilir. Bununla birlikte, muhtemelen dondurucudan uzak tutmak isteyeceğiniz bir çeşni ekşi kremadır.

Ekşi krema, içine az miktarda laktik asit bakterisi eklenerek fermente edilen ve kalınlaştırılan ve ılık bir sıcaklıkta saklanan hafif, pastörize kremadır. Ekşi kremanın son kullanma tarihi geçtikten sonra buzdolabında iki ila üç hafta sürebileceğini belirtiyor. Bu süre zarfında, kavanozda suyun krema kavanozunun üstüne çıktığı yerde bir miktar ayrılma fark edebilirsiniz.

Bu tamamen doğaldır ve ekşi kremanın bozulduğuna dair bir işaret değildir, sadece peynir altı suyunun daha katılaşmış kısımdan ayrılmasıdır. Sıvıda topaklanma olmadığı sürece tamamen güvenlidir ve tekrar kavanoza karıştırılabilir ve ekşi kremanın tadı her zamanki gibi güzel olacaktır. Ancak ekşi kremanın kavanozda ayrışmasına neden olan aynı yüksek sıvı içeriği, aynı zamanda, biraz daha uzun süre dayanması için dondurucuya atmak istememenizin de nedenidir.

Ekşi Krema En İyi Taze Servis Edilir

Dondurma ve çözme işlemi, ekşi kremanın yumuşak, kremsi dokusunu bozabilir. Sıvı dondurulduktan ve çözüldükten sonra, yeniden birleşmez ve sonuç, topaklı veya grenli olan ve genellikle fırınlanmış patatesinizin üzerine çıkarmak için daha az çekici olan ekşi kremadır. Bu nedenle, büyük bir kavanozun ömrünü yapay olarak uzatmaya çalışmaktan daha sık olarak daha küçük kavanozlarda ekşi krema satın almak daha iyi bir seçenektir.

Dokusu daha az iştah açıcı olsa ve üreticiler buna karşı tavsiyede bulunsa da, son kullanma tarihi geçmeden önce hava geçirmez bir kapta dondurulduğu sürece, çözülmüş ekşi kremanın tüketilmesinin tehlikeli olmadığına dikkat etmek önemlidir. Sonunda çok fazla ekşi kremanız varsa ve bozulmasını önlemek için dondurmaya karar verirseniz doğrudan yemek veya değişen dokusunun olmayacağı soğuk suya veya sosa sokmak yerine, onunla pişirmeyi veya pişirmeyi deneyin. fark edilmemek. Hamura veya çorbaya karıştırılırsa, değişiklik fark edilmemeli ve aşırı yemek israfını önlediğinizi bilerek içiniz rahat olsun.

Şunlara da göz atın;

  1. Ekşi krema nedir?
  2. Kremalı tarifler
  3. Krema ne kadar dayanır?
  4. Kremalı tarifler

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
26 Aralık 2024 Masterchef: Son Ceket Verildi
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?