Mutfak Eşyaları Nasıl Temizlenir?
Mutfak eşyaları mutfakta hayat kolaylaştıran ürünlerdir. Bu sebeple sıklıkla temizlenmeleri gerekir. Sizler için mutfak eşyaları nasıl temizlenir anlattık. İşte, mutfak eşyaları nasıl temizlenir:

Mutfak eşyaları mutfakta hayat kolaylaştıran ürünlerdir. Bu sebeple sıklıkla temizlenmeleri gerekir. Kaplar hızlı ve temizlenmesi kolaydır. Gereçleri sıcak su ve sabunla yıkayın veya ahşap kapları temizliyorsanız güneşin, tuzun ve limonun doğal temizleme gücünü kullanın. Gereçleri sterilize etmek istiyorsanız, onları kaynar suya batırmayı deneyin. Siz farkına bile varmadan mutfak eşyalarınız pırıl pırıl olacak. Sizler için mutfak eşyaları nasıl temizlenir anlattık. İşte, mutfak eşyaları nasıl temizlenir:

Elde Nasıl Yıkanır?

  1. Fazla yiyeceği bir kağıt havluyla çöp kutusuna kazıyın. Artık yiyecekler suyu kirletecek ve daha az etkili olmasına neden olacaktır. Alete yapışmış büyük yiyecek parçalarını silmek için bir kağıt havlu kullanın.
  2. Mutfak lavabonuzu sıcak su ve bulaşık deterjanıyla doldurun. Lavabo lavabosu suyla dolarken, suya yaklaşık 1 yemek kaşığı (15 gram) bulaşık deterjanı sıkın.
  3. Ekstra temizleme gücü için suya 2 yemek kaşığı (30 gram) kabartma tozu ekleyin. Doğal bir temizleyici arıyorsanız, kabartma tozu harika bir seçenektir. Toz, kokuları azaltmaya ve lekeleri parçalamaya yardımcı olacaktır. Kabartma tozunu lavabonuzdaki su ve bulaşık deterjanına ekleyin ve hepsini karıştırın.
  4. Bulaşıkları lavaboya koyun ve yiyecekleri bir bulaşık fırçasıyla temizleyin. Önce en az kirli bulaşıkları lavaboya yerleştirin. Bu, suyun fazla kirlenmesini önleyecektir. Yiyeceklerin tamamı çıkana kadar her bir aleti bir bulaşık fırçasıyla ovun. Gereç temizlendikten sonra bir kurutma rafına yerleştirin.
  5. Yiyecekler yapışmışsa, kapları ıslanmaları için bırakın. Yiyecekler aletten çıkmıyorsa, siz diğer bulaşıkları yıkarken onu lavaboda ıslanmaya bırakın. Bu, yiyeceğin gereç üzerindeki tutuşunu gevşetmesine neden olacaktır. Diğer tüm bulaşıklar yıkandıktan sonra tekrar ovalamayı deneyin.
  6. Gereçleri kurulama beziyle kurulayın veya havada kurumaya bırakın. Her gereç bir kurulama beziyle ayrı ayrı kurulayın ve çekmecelerine geri koyun. Alternatif olarak, doğal olarak kuruması için bulaşıkları kurutma rafında bırakın. Bu seçenek kolaydır ve paslanmaz çelik kapların lekeli görünmesini engeller.

Ahşap Gereçler Nasıl Temizlenir?

  1. Gereçleri sıcak sabunlu suyla ovun. Ahşap parçanın yüzeyindeki herhangi bir yiyeceği temizlemek için bir ovma fırçası kullanın. Yiyeceklerin altında lekeler olursa paniğe kapılmayın - bu, ahşap mutfak eşyaları için normaldir.
  2. Gereç üzerine kaba tuz sürmek için kesilmiş bir limon kullanın. Taze bir limonu ikiye bölün ve kaba tuzla kaplayın. Tüm tuz eriyene kadar limonu aletin üzerine sürün. Tuz ve limonun doğal temizleme özellikleri, aletteki her türlü koku ve lekenin giderilmesine yardımcı olacaktır.
  3. Gereçleri soğuk suyla durulayın. Tüm limon suyu ve tuz yıkanana kadar aleti akan suyun altında tutun. Gerekirse, tuzun dışarı atılmasına yardımcı olması için bir bulaşık bezi kullanın.
  4. Gereçleri güneşte kurumaya bırakın. Güneş, ahşap eşyalarınızdaki eski veya artık lekelerin solmasına yardımcı olacaktır. Alet kuruyana kadar güneşte bırakın. Bu, dışarıdaki sıcaklığa bağlı olarak yaklaşık 1 saat sürer.

Sterilizasyon Gereçleri

  1. Büyük bir tencereye su doldurun ve kaynatın. Sterilize etmek istediğiniz tüm gereçleri kaplayacak kadar su kullanın. Suyun daha hızlı kaynamasına yardımcı olmak için tencerenin üzerine bir kapak koyun. Kaynar su, mutfak eşyaları üzerinde bulunan böcekleri veya bakterileri öldürerek onları pırıl pırıl temiz ve hijyenik hale getirir.
  2. Gereçleri 10 dakika kaynar suya koyun. Tüm kapları dikkatli bir şekilde kaynayan su kabına koyun ve tüm kapların kapalı olduğundan emin olun. Gerekiyorsa, sudan çıkan tüm kapları örtmek için fazladan su ekleyin. Suyun kaynamaya devam etmesi için tencereyi ocakta tutun.
  3. Bulaşıkları sudan çıkarın. Ocağın altını kapatın ve bir çift temiz maşa kullanarak kapları sudan dikkatlice çıkarın ve temiz bir kurutma rafına yerleştirin. Sıcak yanacakları için mutfak eşyalarına dokunmamaya dikkat edin.
  4. Gereçleri 1 saat boyunca bir kurutma rafında bırakın. Havayla kurutma, havludan kontaminasyon olmadığı için bulaşıkları kurutmanın en hijyenik yoludur. Bulaşıkları birbirine değmeyecek şekilde düzenleyin. Bu, havanın bulaşıkların etrafında dolaşmasına ve daha hızlı kurumasına yardımcı olacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Paslanmaz çelik çatal bıçak nasıl temizlenir?
  2. Bakır kupalar nasıl temizlenir?
  3. Stand mikser nasıl temizlenir?
  4. Karbon çelik tava nasıl temizlenir?
  5. Ahşap mutfak dolapları nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?