Mısır Bir Sebze Midir?
Buğdaygiller familyasından olan mısırın ana vatanı Güney Amerika'dır. Haşlanmış, konserve ya da patlamış mısır olarak tüketilebilir. Peki mısır bir sebze midir:

Mısır bir sebze değildir. Mısır dahil birçok tahılın meyve olduğu kabul edilir. Sebzeler bir bitkinin yapraklarından, saplarından ve diğer kısımlarından elde edilir. Mısır, dünya çapında birçok insan için temel bir diyet maddesidir. Garnitür olarak, çorbada, güveçte ve daha birçok yerde bulunur. Mısır taneleri patlatıldığında film izlerken favori atıştırmalık haline geliyor. Mısır günlük hayatımızda düzenli olarak kullanılmasına rağmen hakkında sandığınız kadar bilgi sahibi olmayabilirsiniz.

Mısır Nedir?

Koçanı üzerinde yediğiniz gibi bütün mısır bir sebze olarak kabul edilir. Mısır çekirdeğinin kendisi bir tahıl olarak kabul edilir. Daha spesifik olmak gerekirse, mısırın bu türü “tam” bir tahıldır. İşleri biraz daha karmaşık hale getirmek için patlamış mısır da dahil olmak üzere pek çok tahılın meyve olduğu düşünülüyor. Bunun nedeni bitkinin tohum veya çiçek kısmından gelmeleridir.

Buna karşılık sebzeler bir bitkinin yapraklarından, saplarından ve diğer kısımlarından elde edilir. İnsanların sebze olarak düşündüğü bazı yiyeceklerin aslında domates ve avokado gibi meyveler olmasının nedeni budur.

Yani mısır aslında bir sebze, bir tam tahıl ve bir meyvedir. Ancak hangi formda olursa olsun veya hangi kategoriye girerse girsin mısır sizin için iyidir ve sağlıklı bir beslenmenin parçası olabilir. Sade patlamış mısır bile yağ, tereyağı veya tuz olmadan hazırlandığında sağlıklı olabilir.


Mısırın Tarihçesi Nedir?

Mısır ilk olarak Amerika'da üretilmeye başladı. Dünyada yetiştirilen en popüler üründür. Farklı türde mısırlar vardır. İşte, üç popüler mısır türü:

  1. Şeker mısır: Bu genellikle markette satılır.
  2. Tarla mısırı (veya Dişli mısır): Bu çeşit, sığır ve diğer çiftlik hayvanlarını beslemek için kullanılır. Aynı zamanda bazı endüstriyel ürünlerde kullanılır.
  3. Hint mısırı (çakmaktaşı – cin mısır): Bu tür mısırın birçok rengi vardır ve mısır olarak popülerdir. Patlamış mısır yapmak için kullanılır.


Mısır Yemenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Mısır yemenin sağlık açısından birçok faydası vardır. Ancak faydaları, patlamış mısır veya tatlı mısır gibi, yediğiniz mısırın türüne bağlı olarak biraz farklılık gösterir. Mısır tam bir tahıldır. Tam tahıl, kulağa tam olarak benziyor, tam tahıl. Tam tahıllar en besleyici tahıl türüdür. Vitaminler, mineraller ve lif içerirler. Mısır özellikle diğer tahıllara göre çok daha yüksek miktarda A vitamini içerir. Aynı zamanda harika bir antioksidan kaynağıdır. Mısır aynı zamanda nişastalı bir sebze olarak kabul edilir. Diğer nişastalı sebzelere göre şeker, yağ ve sodyum oranı daha düşüktür. İster koçanda mısır, ister patlamış mısır (sade) yiyin, bol miktarda besin vardır. Şunları içerir:

  1. Protein
  2. Lif
  3. Bakır
  4. Çinko
  5. B-6 vitamini
  6. Potasyum
  7. Niasin

Mısırın diğer sağlık yararları şunlardır:

  1. Göz iyileştirme,
  2. Lutein ve zeaksantin içeriği nedeniyle sağlık,
  3. Faydalı antioksidanların sayısı,
  4. Yüksek lif içeriği nedeniyle divertiküler hastalığı önler ve LDL'yi düşürür.

Şunlara da göz atın;

  1. Mısırın faydaları nelerdir?
  2. Mısırlı tarifler
  3. Mısır hangi mevsimde yetişir?
  4. Çiğ mısır yemek sağlıklı mı?
  5. Msıır nişastası glütensiz midir?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video