Milföy hamuru, tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılan bir hamur işidir. Fransız mutfağına ait olan bu lezzet tereyağı bazlıdır. Dondurucuda saklanır. Aniden bir şeyler pişirmeye karar verdiyseniz, muhtemelen milföyünüz dondurucunuzda donmuştur. Dondurucuda saklanan milföy kullanılmadan önce çözdürülür. İşte, milföy hamurları nasıl hızlı bir şekilde çözdürülür:
Mikrodalgada Milföy Nasıl Çözdürülür?
- 1 adet milföyü ambalajından çıkarın. Hamur işi sayfalarınızı mümkün olduğu kadar çabuk çözmeniz gerekiyorsa mikrodalgayı kullanın. Kolayca katlanabiliyorsa, milföyün mikrodalgada ısıtılmasına veya çözülmesine gerek yoktur. Kullandığınızda hamur işi kağıdı dokunulamayacak kadar soğuk olmalıdır. Oda sıcaklığında veya daha sıcaksa buzdolabına koyun ve soğuması için biraz zaman verin.
- Hamur tabakasını bir kağıt havluya sarın. Temiz, kuru bir kağıt havlu kullanın ve hamur kağıdını havlunun üzerine koyun ve ardından havluyu üzerine katlayın. Kağıt havlu yeterince büyük değilse, hamur kağıdını yeterince kaplamak için ikinci veya üçüncü bir kağıt havlu kullanın.
- Hamur tabakasını mikrodalgaya 30 saniye boyunca yüksek sıcaklıkta yerleştirin. Havluları ve hamur kağıdını mikrodalgadaki tabağa yerleştirin. Mikrodalga fırını "yüksek" ayarına getirin ve mikrodalgayı 15 saniye boyunca açın. 15 saniye dolduğunda kağıt havluları ve pasta kağıdını çevirin ve mikrodalgayı 15 saniye daha açın.
Buzdolabında Milföy Nasıl Çözdürülür?
- Hamur yapraklarını ambalajından çıkarın. Buzdolabı, hamur işlerinizi çözmenin en yavaş yöntemidir ancak tamamen çözülmesini sağlar. Buzdolabı aynı zamanda hamur işlerinizi serin tutacağından, buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanabilirsiniz. Katlamayı deneyerek yufkaların çözülmesi gerekip gerekmediğini kontrol edin. Kolayca katlanabilirlerse, hamur tabakalarının çözülmesine gerek yoktur. Milföy hamurunu pişirme için kullandığınızda soğuk hissetmelisiniz.
- Hamurları ayırın ve tabaklara yerleştirin. Her hamur yaprağını kendi tabağına yerleştirin. Yerden tasarruf etmek için her birinin üstüne 2 veya daha fazla sayfa koymayın; bu, buzdolabında düzgün bir şekilde çözülmelerini engelleyecektir.
- Her plakayı plastik ambalajla örtün. Plastik ambalaj rulonuzu açın ve her bir tabağın üzerine gerin, fazlalığı her iki tarafta tabağın altına katlayın. Hamur işleri buzdolabında çözülürken tabağın alt kısmı sargıyı yerinde tutacaktır.
- Hamurlarınızı 3 ila 4 saat buzdolabına koyun. Hamur tabakalarınız her tabağın üzerine streç filmle kapatıldığında buzunun çözülmesi için buzdolabına konulmaya hazırdır. Yufkaları 3 saat bekletin ve kolayca katlayıp katlayamayacağınızı kontrol edin.
Tezgahta Milföy Nasıl Çözdürülür?
- Milföy hamurunu ambalajından çıkarın. Oda sıcaklığında çözdürmek sizin açınızdan en az çabayı gerektirir ancak oldukça yavaş olabilir. Çözdürülmesi gerekip gerekmediğini öğrenmek için hamur işlerine bakın. Soğuksa ve rahatlıkla katlayabiliyorsanız kullanıma hazırdır. Dokunduğunuzda sıcak hissediyorsanız buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın.
- Her hamur yaprağını kendi tabağına yerleştirin. Her hamur yaprağına kendi tabağını verin ve tabakları mutfağınızdaki bir tezgahın üzerine koyun. Hamur tabakalarını üst üste istiflemeyin, çünkü bunlar eşit veya düzgün bir şekilde çözülmeyecektir.
- Çözülmesi için 40 dakika verin. 40 dakika sonra yufkalarınız tamamen çözülmüş olmalıdır. Değilse, çözülüp çözülmediğini görmek için tekrar test etmeden önce onlara 10 dakika daha verin.
Şunlara da göz atın;
- Milföylü tarifler
- Hızlı kaliteli sonuçlar için oda sıcaklığında milföy nasıl çözülür?
- Kruvasan tarifleri
- Kruvasan nasıl taze tutulur?
- Milföy tarifleri