Tatlı patatesleri mikrodalgada pişirmek, kulağa gerçek olamayacak kadar iyi gelen yemek pişirme tüyolarından biridir. Fırında tatlı patates pişirmek, fırının ön ısıtması için geçen süre hariç bir saat kadar sürebilir. Ancak mikrodalgada beş dakika gibi kısa bir sürede yemeye hazır olabilir. Ve sadece ikincisini yapmak daha hızlı ve daha kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda tatlı patatesinizi mikrodalgada pişirmek, mümkün olduğunca fazla C vitamini, protein ve lif tutmanızı bile sağlayabilir. Aslında, Gıda Bilimi ve Biyoteknoloji tarafından yapılan bir araştırma, mikrodalgada pişirilen tatlı patateslerin C vitamini içeriğinin yaklaşık %90'ını koruduğunu buldu.
Bununla birlikte, patatesinizi bombalamadan önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Birincisi, mikrodalgada pişirme sırasında buharın kaçmasına izin vermek için önce onu dürtmek çok önemlidir. Aksi halde elinizde patlayan bir tatlı patatesle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, tatlı patatesinizin tam olarak ne zaman hazır olduğunu söylemek biraz zor olabilir- beş dakika genel bir kuraldır, ancak birkaç farklı faktöre bağlı olarak sizinki daha fazla veya daha az sürebilir.
Bir bıçak veya çatal kolayca kayar. Tatlı patatesinizi dürttükten ve yaklaşık beş dakika mikrodalgada tuttuktan sonra, kazmadan önce gerçekten yapılıp yapılmadığını kontrol ettiğinizden emin olun- sonuçta sert bir patates yemek o kadar eğlenceli olmayacaktır. İç kısımlarının yumuşak ve hassas olduğundan emin olmak istersiniz, yani bıçak kolayca içeri girer ve isterseniz çatalla ezebilirsiniz. Patatesiniz bu noktaya tam olarak ulaşmadıysa, arada pişip pişmediğini kontrol ederek 30 saniyelik aralıklarla tekrar mikrodalgaya atmayı deneyin. Bu can sıkıcı gelebilir, ancak tatlı patatesi aşırı pişirmekten kaçınmak isteyeceksiniz, bu da dışının kurumasına ve iç kısmının ıslak olmasına neden olabilir.
Pişirme süresi, tatlı patatesinizin boyutuna ve mikrodalga fırınınızın gücüne bağlı olabilir, bu nedenle pişip pişmediğini kendiniz kontrol etmeniz çok önemlidir. Bir seferde birkaç tanesini mikrodalgada pişiriyorsanız, fazladan her patates için pişirme sürenize yaklaşık iki dakika ekleyin. Ve sizinkinin çıtır çıtır bir cilde sahip olmasını istiyorsanız, onları mikrodalgada pişirdikten sonra sadece birkaç dakika fırında bitirmeyi deneyin- yine de tamamen pişmiş olduklarından daha hızlı yapılırlar.
Şunlara da göz atın;