Meyve Salatası Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Meyve salatası nasıl yapılır? Meyve salatası hazırlarken nelere dikkat etmek gerekir? İşte, ağızlara layık meyve salatası yapmanın püf noktaları:

Meyve salatası, farklı meyvelerin dilimlenmesi ve tabakta karıştırılmasıyla servis edilen bir yiyecektir. Genelde tatlıya alternatif olarak sunulan meyve salatası, misafir ağırlarken de en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Salatayı güzelleştirmek için farklı soslar ve farklı sunum teknikleri kullanılabilir. Meyve salatası çok kolay bir şekilde yapılsa da, bazı noktalara dikkat ederek daha gösterişli bir sunum elde edebilirsiniz.


Meyve Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Öncelikle meyve salatası için düz renkli bir tabak seçilmelidir. Özellikle beyaz renkli tabaklar, salata için daha uygundur.
  2. Salata yaparken, farklı renkteki meyvelerin zıtlığından yararlanabilirsiniz. Örneğin çilek, kivi ve armut, 3 farklı rengin birleşiminden oluşur.
  3. Meyvelerin üzerinde iştah açıcı izler bırakmak istiyorsanız, ızgara yaparak salatanın yanında sunabilirsiniz. Özellikle şeftali ve ananas ızgarası, enfes bir tada ve görünüme sahiptir.
  4. Aynı renkteki meyveleri kullanacaksanız, krem şanti ile köpüksü bir hava katabilirsiniz.
  5. Karpuz, kivi gibi sert meyveleri, kurabiye kalıpları ile şekillendirerek kesebilirsiniz. 
  6. Yoğurt, bal ve balzamik sirke, meyvelere en çok yakışan soslardır.
  7. Meyveleri tabak yerine kendi kabuklarında da sunabilirsiniz. Özellikle hindistan cevizi ve karpuz kabukları sunum için idealdir. 
  8. Salata yapımında kullanacağınız meyvelerin taze olmasına özen gösterin. Mutlaka suyla durulayın ve çürük olanları ayırın.
  9. Meyveleri gerektiğinden daha fazla kesmeyin. Bu durum hem salatanın kötü görünmesine, hem de içindeki vitaminlerin azalmasına yol açar.
  10. Kavun, karpuz gibi meyveler yüksek miktarda şeker içerir. Bunu dengelemek için kiraz, muz gibi daha hafif meyveleri ekleyebilirsiniz.
  11. Hazırladığınız meyvenin üzerini nane ve fesleğen gibi aromatik otlarla zenginleştirebilirsiniz.
  12. Eğer tatlı yerine daha tuzlu ve yemeklerin yanında sunulabilecek bir salata hazırlayacaksanız; ceviz, roka, ıspanak, badem, cherry domates gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
  13. Meyve salatasını tabak yerine bardak, külah veya küçük kuplarda da sunabilirsiniz.
  14. Meyve salatasında kullanacağınız meyveler, tamamen damak zevkinize bağlıdır. Ancak salatayı hazırlamadan önce meyvelerin tadına bakarak daha iyi birleşimler yapabilirsiniz.
  15. Meyve salatasının en üst kısmına, bir top dondurma veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Domates sosu hazırlamanın püf noktaları
  2. Dondurmanın kristalleşmesi nasıl önlenir?
  3. Sosların kıvamı nasıl koyulaştırılır?
  4. Brownienin ıslak olması için ne yapılır?
  5. Nişastanın topaklanması nasıl önlenir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Hardal Tohumu Nedir, Nasıl Kullanılır?
22 Aralık 2024 Masterchef: İlk Ceketin Sahibi Belli Oldu
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif